Ingrediente
1 kg urzici
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1 lingura faina
100 ml lapte
1 pachet foietaj cunparat sau de casa (vezi reteta Cremsnit)
1 ou
Sare, piper, bicarbonat
Mod de preparare
Urzicile se curata bine si se oparesc in apa clocotita cu sare si zeama de lamaie sau o lingurita bicarbonat de sodiu.
Se scot intr-un bol cu apa rece ca sa se opreasca fierberea.
Sse caleste o ceapa impreuna cu usturoiul intr-o tigaie si se adauga urzicile.
Se toarna peste o compozitie din lapte cu faina pentru sa le lege.
Se fierbe pana se strnage ca o mancare de urzici.
Se completeaza de sare si piper si se scoate compozitia la o parte pana se fac pernutele.
Din foietaj se taie dreptunghuri si se umplu cu urzici.
Se unge cu ou pernuta sis e inchide.
Se coc pernutele la 180°C timp de 20 minute pana se auresc si cresc usor.