Ploaia de meteoriți sau Perseidele sunt o bucurie pentru cei pasionați de astronomie sau pentru cei care au răbdare să privescă cerul și schimbările acestuia pentru o experiență unică, împreună cu cei dragi, un moment de relaxare în natură, departe de luminile și zgomotele din zonele urbane.
Citeste si: Când se văd cel mai bine Perseidele în 2022. Au mai rămas doar câteva zile
Spectacolul Perseidelor va avea loc în perioada 11-13 august
Persitele au ca perioadă de activitate perioada 17 iulie-26 august, timp în care se pot observa și meteori care par că vin din constelația Perseus. Maximul curent în care Perseidele pot fi admirate cel mai clar la data de 11 august, la miezul nopții și 13 august, în jurul răsăritului.
Asta înseamnă că există trei zile în care vor putea fi văzute cele mai multe stele căzătoare.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Aceste detalii ne arată că cele mai multe stele pot fi observate după miezul nopții, însă este o mică problemă, luna se află în faza de Lună Plină, ceea ce înseamnă că este vizibilă și luminoasă toată noaptea, făcând ploaia de meteoriți să fie mai greu de observat.
Locuri din care poți vedea spectacolul de pe cer
Locurile care sunt recomandate pentru observarea acestor tipuri de evenimente sunt cele cu cer curat, lipsite de luminile prezente adesea în orașe. De aici reiese că orașele nu sunt cele mai bune locuri pentru observarea meteoriților, însă dacă vreți să aveți parte de acest eveniment împreună cu familia sau prietenii, într-un loc care se află, de preferat, la țară sau la munte.
Citeste si: Solstițiu de vară 2022. Pe ce data pică cea mai lungă zi a anului 2022
Este bun și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.
Pentru a îi observa mai clar trebuie să stați întinși pe spate și să aveți răbdare să priviți cerul cel puțin o oră. Cu cât observați mai mult cu atât vedeți mai mulți meteori.
Desigur, uneori este binevenită o pauză scurtă pentru dezmorțire.Surse: astro-urseanu.ro