Persoanele care au avut coronavirus mai trebuie să se vaccineze? Răspunsul medicilor: „În momentul în care îşi administrează vaccinul...”

Autor: Amalia Georgescu
Noi informații despre administrarea vaccinului anti-Covid-19
Sursa: unsplash

Până în prezent, 627.941 de români s-au infectat cu coronavirus, iar 554.056 dintre ei s-au vindecat. Mai trebuie sau nu să se vaccineze anti-Covid-19?

Dacă în cazul persoanelor care nu s-au infectat cu coronavirus de la debutul pandemiei în România și până în prezent lucrurile sunt clare, iar autoritățile au vorbit în repetate rânduri despre importanța vaccinului pentru a preveni infecția, românii care au trecut deja prin boală s-au întrebat dacă mai este sau nu necesar să se vaccineze. Iată ce spun specialiștii în sănătate.

Cine ar trebui să se vaccineze anti-Covid-19?

Indiferent de situație, orice român ar trebui să facă vaccinul anti-Covid-19, în momentul în care acesta va fi disponibil pentru întreaga populație. Medicii au explicat că inclusiv persoanele care au fost despistate pozitiv cu covid-19 ar trebui să se vaccineze și asta pentru că vaccinul va duce la apariția anticorpilor, ceea ce înseamnă un nivel de protecție mult mai ridicat.

Citeste si: A făcut infarct la două ore după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Ce au anunțat autoritățile?

„În momentul în care îşi administrează vaccinul şi are deja un titru foarte mic de anticorpi, practic vaccinul funcţionează ca un rapel, ca un booster. Reînnoieşte memoria organismului în ceea ce priveşte relaţia pe care a avut-o cu acest virus. Şi în acest fel, practic, acele limfocite cu memorie se trezesc, fabrică şi mai mulţi anticorpi, iar pacientul va avea o memorie mult mai bună dacă primeşte acest vaccin.”,

a spus Dr. Gindrovel Dumitra, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Medicii atrag atenția că deși în organismul persoanelor care au trecut prin boală există anticorpi, aceștia rămân în corp doar 3 luni, în comparație cu cei dezvoltați după vaccin care rămân în organism și oferă

protecție timp de 8 luni. Astfel, imunitatea după boală rezistă o perioadă scurtă de timp, ceea ce înseamnă că vaccinul ar trebui făcut atât de persoanele care nu au avut coronavirus, cât și de cele care au fost testate pozitiv cu Covid-19.

Campania de vaccinare a început în România pe data de 27 decembrie, astfel că mai multe persoane care lucrează în sistemul medical s-au vaccinat deja, prima persoană care a primit serul fiind o asistentă de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.

Matei Balș, din Capitală.

Citeste si: Ce date personale va conţine adeverinţa de vaccinare anti-COVID