Persoanele vaccinate cu ambele doze mai pot transmite sau nu virusul SARS-CoV-2? Iata ce arata noile studii efectuate in SUA!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 apr 2021, 15:47
Studii ale specialistilor americani CDC arata faptul ca persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit virusul si nu se imbolnavesc.

Specialistii Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA sustin ca persoanele care au primit deja ambele doze de vaccin anti-COVID-19, nu transmit aproape niciodata virusul.

Cele mai noi studii efectuate in cadrul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC) au aratat faptul ca oamenii care s-au vaccinat cu ambele doze impotriva coronavirusului nu transmit aproape niciodata virusul.
Mai mult decat atat, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, a precizat faptul ca cele mai recente studii au demonstrat ca persoanele vaccinate cu cele doua doze de vaccin nu se imbolnavesc si nici nu devin purtatori ai virusului SARS-CoV-2.

Studii recente realizate in SUA arata ca persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit virusul si nu se pot infecta

Specialistii din cadrul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC) au conchis, pe baza rezultatelor acestor studii, că vaccinurile anti-COVID-19, Pfizer si Moderna, sunt aproximativ 90% eficiente in prevenirea infecțiilor cu COVID-19, ceea ce reprezinta ca oamenii care s-au vaccinat deja cu ambele doze de vaccin nu numai ca sunt protejate in fata virusului dar ii protejeaza si pe cei din jur, potrivit Bussines Insider.

"Datele noastre sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, a precizat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, potrivit digi24.ro

Totodata directorul CDC, Rochelle Walensky, a subliniat faptul ca in cadrul studiilor respective realizate recent de centrul pe care il conduce, au pariticipat circa 4.000

de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat in fiecare saptamana pentru a vedea daca sunt sau nu infectati cu noul coronavirus. Perioada de cercetare propriu-zisa s-a desfasurat in decembrie 2020-martie 2021, iar informatiile au aratat ca au existat doar trei cazuri de infectare cu Covid-19 printre persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin. In timp ce 161 dintre participantii la studiu, care nu fusesera vaccinati s-au imbolnavit de COVID-19.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In cadrul stiudiului respectiv, persoanele participante care au fost imunizate, s-au vaccinat cu ambele doze de vaccinuri produse de companiile Pfizer si Moderna, care au fost aprobate deja in Statele Unite, iar Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA a emis concluzia ca ambele

vaccinuri sunt capabile de a reduce cu pana la 90% infectările cu COVID-19, chiar si cele asimptomatice si mai plus s-a descoperit si faptul ca persoanele vaccinate nu pot fi nici purtatori ai virusului astfel incat nu reprezinta un pericol pentru cei vulnerabili din jurul lor.

Cu toate acestea, specialistii CDC din Statele Unite au mai subliniat si faptul ca vor continua sa efectueze si alte studii care sa duca la concluzii si mai clare, cu o acuratete mult mai mare, pentru care au de gand sa recruteze studenti din SUA pentru a putea afla mai multe date

despre posibilitatea raspandirii asimtomatice a noului coronavirus pentru cei care s-au vaccinat deja cu ambele doze.

"Sperăm ca în aproximativ următoarele cinci luni vom putea răspunde întrebării foarte importante dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, dacă transmit infecția altora”, a precizat medicul Anthony Fauci in cadrul unei unei conferinte de presa, potrivit digi24.ro

Citeste si: Vaccinul Pfizer a început să fie testat pe copii! Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la 10 ani

Citeste si: Vaccinul Moderna provoacă reacții adverse?! Pesoanele care s-au imunizat cu serul american se confruntă cu”Braț Covid” Ce spun specialiștii