Personajul din basmele românești, Sfarmă Piatră, chiar există și îl veți cunoaște duminică, de la ora 14:30, la "Asta-i România!"

Autor: Lavinia Medrea

Duminică, de la ora 14:30, echipa emisiunii "Asta-i România!" va invită să cunoașteți un personaj de legendă, Sfarmă Piatră, care trăiește într-un sat din Buzău și are 66 de ani.

Asemenea personajului din basmele populare românești, buzoianul Virgil Bâgiu este un personaj de poveste cu puteri supranaturale. Cu mâinile goale bate cuie, sfărâma pietre și nu are nevoie de ajutor când trebuie să ridice o mașină ca să schimbe roata. La cei 66 de ani bărbatul este un exemplu de forță pentru mulți tineri. Deși provine dintr-o familie de uriași, el nu le-a moștenit statura, dar le-a preluat puterea.

Citește și: Imaginile inconștienței pe Transfăgărășan! Oamenii ies din mașini și hrănesc urșii: „Crezi că o poză e mai importantă decât viața fiicei tale?”

Personajul din basmele românești, Sfarmă Piatră, chiar există și îl veți cunoaște duminică, de la ora 14:30, la "Asta-i România!"

Mic de înălțime, omul este un munte de sănătate care parcă se regenerează asemenea unui supererou.

Nici el nu știe cum a trecut peste cele mai grave accidentări, dar a reușit să se ridice de fiecare dată mai puternic. A învățat să își folosească forța și s-o canalizeze unde a avut nevoie. Bărbatul deține și un record la bătut cuie cu mâna goală, reușind să bată 11 cuie cu palma în 45 de secunde. Virgil Bâgiu mai are o "superputere"; un magnetism deosebit pe care l-a descoperit întâmplător într-o zi în care copiii săi se jucau cu niște monede, iar el, la bustul gol fiind, s-a transformat într-un magnet uman de care se "lipesc" monede, ciocane, linguri
și chiar obiecte grele din fier, greu de ridicat într-o mână.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Forță și sensibilitate sunt două dintre calitățile omului care poate muta și munții cu puterea sa. Când nu bate cuie, Virgil Bâgiu este preocupat cu dansurile și muzica populară, ba mai mult, a învățat singur să cânte la pian și acordeon. A avut meserii diverse, de la șofer la director artistic la o casă de cultură, de la rugbist la cascador, însă a ales să rămână în satul natal unde și-a făcut o familie.

Acum locuiește acum în fosta școala din sat, pe care a cumpărat-o în stare de degradare și pe care încet-încet a reușit să o scoată din nou la lumină.

În curte, și-a amenajat un muzeu al satului în care a adunat o sumedenie de lucruri vechi pentru a le arată generațiilor tinere cum se trăia pe vremuri.

Povestea emoționantă a familiei Grosu revine la “Asta-i Romania!”; solidaritatea românilor a schimbat vieți

Tot în ediția de duminică a emisiunii "Asta-i România!", telespectatorii Kanal D vor putea revedea cazul familiei Grosu. Povestea celor patru copii părășiți de mamă și lăsați în grija tatălui bolnav a fost difuzată în urmă cu câteva luni și oameni de bine au reușit să readucă zâmbetul pe chipul lor ajutându-i să- și ridice casa la care nu îndrăzneau să viseze. În urma difuzării reportajului, români cu suflet mare din țară și străinătate au donat puțin câte puțin, însă împreună au reușit să construiască o casă pentru cele cinci suflete chinuite de sărăcie.

Care este secretul puterilor supraomenești ale buzoianului Virgil Bâgiu și cum oameni de bine schimbă destine puteți vedea urmărind o nouă ediție a emisiunii de reportaje "Asta-i România!", prezentată de Mihai Ghiță, duminică, de la ora 14.30, la Kanal D.