Perturbări masive în serviciile de telecomunicații la nivel global: O problemă majoră Microsoft ține avioanele la sol și întrerupe funcționarea băncilor, dar și a unor instituții media

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 19 iul 2024, 12:03

Probleme majore ce țin de Microsoft. Întregul serviciu de telecomunicații este afectat

Sursa: Pixabay

Serviciile de telecomunicații din întreaga lume au fost grav perturbate, ceea ce pare a fi rezultatul unei probleme majore legate de sistemul de operare Microsoft/Windows.

Această defecțiune a cauzat oprirea la sol a aeronavelor în SUA, Spania și Germania. Afectate sunt și instituțiile financiare, mass-media și chiar o parte din rețeaua de trenuri din Marea Britanie.

Citește și: Atac cibernetic la 18 spitale din țară! „Sistemul este nefuncţional, fişierele şi bazele de date sunt criptate”

Compania de securitate cibernetică Crowdstrike este centrul acestei crize

Compania a emis o actualizare defectuoasă pentru software-ul său antivirus, care blochează în prezent dispozitivele Windows, ducând la apariția celebrului ecran albastru de eroare. Crowdstrike colaborează cu Microsoft pentru a asigura servicii de securitate cibernetică.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunțat întârzieri semnificative cauzate de aceste întreruperi IT, iar aeroporturile din Japonia și China se confruntă cu situații similare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Alin Oprea, despre destrămarea trupei Talisman și drepturile membrilor din ea. “Groapa în care a căzut el, trebuia să cad eu.”

În Alaska, poliția a raportat că serviciul de urgență 911 nu funcționează, ceea ce ridică îngrijorări majore privind siguranța publică. În Anglia, numeroase cabinete medicale întâmpină dificultăți în gestionarea programărilor, efectuarea consultațiilor și accesarea dosarelor pacienților din cauza problemelor sistemului informatic.

Posibil atac cibernetic? Ce spun specialiștii

Nu există informații că ar putea fi vorba de un atac cibernetic. Cu toate acestea, defecțiunea generalizată a sistemelor Windows a afectat companii de pe tot globul.

Utilizatorii raportează probleme în SUA, Marea Britanie, Australia, India, Germania, Spania și Noua Zeelandă. În SUA, toate zborurile, inclusiv cele ale celor mai mari companii aeriene precum Delta, United și American Airlines, au fost suspendate vineri dimineață din cauza unei probleme de comunicare, conform Administrației Federale a Aviației.

Citește și: Recompensa cerută de hackerii care au pătruns în serverele Camerei Deputaților și au furat date sensibile, printre care și buletinul premierului Ciolacu. Suma este uriașă!

Aceasta a confirmat că oprirea la sol afectează toate zborurile, indiferent de destinație, și nu este clar cât de mult va dura această situație.

„În prezent, întâmpinăm întreruperi în rețea din cauza unei întreruperi de IT la nivel global, care este complet în afara controlului nostru. Rezervarea și check-in-ul sunt momentan indisponibile. Dacă urmează să călătoriți astăzi (19 iulie) și încă nu vă faceți check-in pentru zborul dvs.,

puteți face acest lucru la aeroport”, a transmis compania Ryanair

 


Într-un sat pitoresc din județul Buzău trăiește un om ale cărui forțe extraordinare par desprinse din legende. Povestea impresionantă a acestuia a fost prezentată duminică, pe 1 septembrie, la „Asta-i România”