Peste 10 județe din România sunt inundate! Apele au lăsat pagube peste tot

Author: Lavinia Medrea

Peste 10 județe din România sunt inundate! Apele au lăsat pagube peste tot

Sursa: IGSU

În ultimele 24 de ore, inundațiile au făcut ravagii în 33 de localități din 11 județe din România. Pompierii au intervenit să ajute victimele care au avut casele afectate.

Românii din 11 județe au sfârșit cu casele distruse după ploile torențiale care au avut loc în ultimele 24 de ore. Pompierii au ajutat oamenii din 33 de localități din țară, conform ISGU.

Ploile torențiale au inundat casele românilor din 11 județe

Cele 11 județe afectate de ploi sunt Argeș, Buzău, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

Citeste si: Adrian Cernea și-a pierdut viața în timpul unui concurs. Mașina sa a fost luată de viitură! Ultimele secunde din viata pilotului, astazi de la ora 18:00, la Stirile Kanal D!

În aceste județe, pompierii au scos apa din 17 case, 12 beciuri/subsoluri, 13 curți, trei anexe gospodărești și un pasaj pietonal. În plus, s-a intervenit pentru degajarea a nouă copaci și un stâlp de electricitate care au căzut pe șosea și au distrus două imobile și o mașină.

Cele mai afectate județe au fost Prahova, Vrancea și Vâlcea. S-au produs surpări de teren

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Daunele produse de inundații au fost foarte mari în Prahova, unde a avut loc o surpare de teren ca urmare a erodării malului pârâului Vânturiș, astfel aflându-se în pericol trei case.

Trei persoane au plecat de urgență la rude pentru a evita orice posibil pericol.

Citeste si: VIITURI ȘI INUNDAȚII CATASTROFALE. România n-a mai trăit teroarea apei din 1970

În Vrancea, pe raza localității Jitia, ploile torențiale au distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. Aproape 200 de persoane locuiesc în acea zonă, unde se poate intra doar pietonal.

Un alt podeț a fost potopit și în județul Vâlcea, pe raza localității Românești. În această zonă stau aproximativ 50 de oameni, dar accesul se poate realiza și pietonal, și rutier.

Din fericire, nu au fost raportate decese sau răniri cauzate de viituri.