"Ieri am avut o intalnire cu toti specialistii de la Institutul pentru Fizica Pamantului. Au prezentat niste date preliminare si am considerat toti ca este necesara continuarea monitorizarii. Astazi se instaleaza echipamente suplimentare de monitorizare. Eu ma aflu aici pentru a verifica zonele in care au fost montate aparatele si daca ele au fost amplasate in zonele in care am stabilit, pentru ca saptamana aceasta vom avea probabil o alta intalnire la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si sa putem eventual sa analizam datele suplimentare si poate se va putea trage o concluzie, nu stim inca", a declarat secretarul de stat
El a mai spus ca a fost eliminata complet varianta potrivit careia seismele repetate ar fi provocate de exploatarile petroliere din acea zona, subliniind ca fenomenele au caracter unic in lume si ca s-au stabilit contacte cu specialisti din strainatate.
"Din cate am inteles de la colegii mei de la toate institutiile, ceea ce s-a intamplat aici are un caracter unic. Exista contacte cu specialisti din Brazilia, unde s-a mai intamplat ceva similar, dar nu intru totul la fel, dar si cu specialisti din alte tari", a mai spus Prisecaru.
Secretarul de stat a precizat, totodata, ca "fenomenele au mai scazut in frecventa". Din 23 septembrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela au avut lor peste 200 de cutremure.
Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), peste 30 de cutremure au avut magnitudinea peste 2,5 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic seism a avut 3,9 grade si s-a produs in 29 septembrie. Ultimul cutremur de peste 2,5 grade in Galati s-a produs duminica, la ora 5.35 si a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter.
Sursa: Mediafax.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi