Peste 3.000 de ciobani au vrut sa porneasca in transhumanta catre Palatul Parlamentului. Planul lor: sa ajunga fata in fata cu parlamentarii

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 02:48

Oamenii au protestat pentru ca o lege le impune doar 3 caini de paza la stana.

Initial, ciobanii s-au adunat in Parcul Izvor. Suparati, au rupt gardurile montate de jandarmi, s-au imbrancit cu fortele de ordine si au pornit spre Parlament.

Pentru ca n-au resuit sa intre pe latura dinspre Parcul Izvor, ciobanii au pornit in mars. Au ocolit Casa Poporului si au inselat vigilenta jandarmilor la intrarea de la Senat.

Unii au intrat in curte, altii s-au catarat pe gardul Parlamentului.

Degeaba au facut jandarmii uz de gaze lacrimogene. Oamenii n-au putut fi stapaniti.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oamenii sunt nemultumiti de legea care prevede ca oile pot fi pazite de cel mult 3 caini la o stana. 

De asemenea, pasunatul ar trebui interzis intre decembrie si aprilie, conform legii. Dupa ce i-a jignit pe protestatari, senatoarea Cristiana Anghel a incercat sa-i calmeze. Inutil!


Alesii n-au stiut sa le explice ciobanilor un lucru simplu. Legea care limiteaza numarul de caini la stana exista din 1996. Pana acum, nimeni n-a stiut de ea. Cat despre prevederea legata de interizicerea pasunatului, aceasta a intrat in vigoare de cateva luni, din vara lui 2015.

Problema ciobanilor nu poate fi rezolvata printr-o ordonanta de urgenta. Ar fi nevoie de o lege in Parlament, dar asta dureaza. Protestatarii au de gand sa-si strige nemultumirile pana cand situatia se va schimba.