Peste 3 milioane de copii incep luni scoala. Multi isi pregatesc ghiozdanele vechi si se roaga de parinti sa le ia macar cateva caiete

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 14:06

Continuam astazi campania stirilor Kanal D pentru a-i ajuta pe cei mici sa aiba un viitor mai bun!

El este Cristi si trece acum in clasa a patra. De cand cand a inceput scoala a luat numai premiul I, chiar daca bunicii care il cresc nu isi permit sa ii cumpere nici macar caiete. Si-ar dori si el un ghiozdan, la fel ca al celorlalti copii, dar nu sunt bani.  Asa ca bunica l-a  spalat pe cel de anul trecut.
Cristi nu e singurul nepot pe care il au in grija cei doi batrani.

Baiatul are un frate si doua surori. Toti invata foarte bine.

Cu lacrimi in ochi, mezina familiei spune ca si-ar dori multe lucruri, dar nu sunt bani. Important pentru ea este sa mearga la scoala, vrea sa se faca doctor.

Tatal copiilor i-a parasit, iar mama a plecat in Italia. Lucreaza acolo 3 luni pe an ca ospatarita. Incearca sa le asigure un trai decent copiilor, dar nu e usor deloc.

Oricat le-ar fi de greu, bunicii incearca din rasputeri sa suplineasca lipsa parintilor si sa ii pregateasca cum se cuvine de scoala pe cei mici.



La numai o suta de kilometri distanta, o alta bunica lupta sa-si creasca nepotica. Ochii negri ai fetitei au facut-o sa ia viata de la capat. Fiica ei a nascut-o in baie intr-o noapte si de atunci micuta cu codite a devenit ratiunea de a trai a batranei.
Incearca sa-i tina loc si de mama si de tata.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mama naturala a Alexandrei si-a refacut viata! Isi mai vede din cand in cand fetita, dar pentru micuta Alexandra nu e de ajuns. 

Fetita ii spune acum „mama” bunicii care o creste cu greu din foarte putini bani.

Batrana n-are bani sa-i cumpere Alexandrei nimic pentru gradinita. Au avut mare noroc ca micuta merge gratis la Gradinita Finlandeza printr-un program derulat de Asociatia Centrul Crestin.

Daca ar sta acasa, cu greu ar putea micuta sa manance alimente potrivite pentru varsta ei. Alexandra se bucura de jucariile pe care le mai primeste de la oameni bunicul ei.
Mai sunt, insa, nenumarate cazuri de copii in nevoie. Noi, Kanal D impreuna cu Scoala si gradinita Romano-Finlandeza, Habitat for Humanity Romania si Proconsul am initiat campania „Salvator de viitor”. Daca trimiteti un SMS la numarul 8838, 2 euro vor ajunge la copiii care nu pot ajunge la scoala.

 

Taguri: