Oficial, numărul de cazuri confirmate este de 2.744, printre care un bebeluș de nouă luni, în condițiile în care numărul suspecților s-a dublat în 24 de ore, la aproape 6.000, relateaza hotnews.ro.
" Măsuri importante și draconice pentru limitarea mișcărilor populației trebuie luate, cât mai rapid posibil", a declarat Gabriel Leung, șeful acestei echipe de cercetători de la HKU.
Ma Xiaowei, șeful Comisiei naționale de Sănătate (CNS), care are rang de minister în China, a afirmat în urmă cu o zi că noul virus ar putea avea o perioadă de incubație până
Pe baza modelelor matematice de propagare a virușilor, echipa lui Leung a afirmat că numărul real al infecțiilor este mult superior bilanțului autorităților, care nu iau în calcul decât cazurile formal identificate.
"Numărul de cazuri confirmate ale simptomelor ar trebui să fie de ordinul 25-26,000 în ziua Anului nou chinez", sâmbătă, a spus luni Leung, într-o conferință de presă la Hong Kong.
Fii la curent aici cu situatia prezentei coronavirusului in Romania: update zilnic.
Incluzând persoanele care se află în perioadă de incubație, și care nu au încă simptome, "cifra s-ar apropia de 44.000" pentru sâmbătă, a evaluat acesta.
În opinia sa, numărul de infecții s-ar putea dubla la șase zile, pentru a atinge vârful în aprilie și mai în zonele care se confruntă deja cu epidemia, recunoscând însă că măsuri eficiente de sănătate publică ar putea diminua ritmul contagiunii.
Epicentrul epidemiei rămâne Wuhan și provincia Hubei, dar cazuri au fost diagnosticate în marile orașe ale țării precum Beijing, Shanghai, Shenzhen sau Canton.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
" Ne așteptăm să vedem în aceste regiuni focare de epidemii durabile", a mai spus el
Aceste orașe sunt centre regionale și internaționale pentru transport și este "foarte probabil" ca virusul să se propage mai departe de la aceste focare, a arătat cercetătorul, potrivit hotnews.ro
Echipa facultății de medicină de la HKU este unul dintre centrele care colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru controlul maladiilor infecțioase.
Citeste si: Ce este coronavirus: cum iti dai seama ca il ai si cum te protejezi