Peste fiert usor in sos alb cu patrunjel

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

50 g unt
50 g faina
1 l lapte
Sare, piper, nucsoara
800 g file de peste alb fara piele
2 legaturi de patrunjel


Mod de preparare

Taiati pestele in bucati de 200 g. Asezonati cu sare si piper. Tineti de-o parte.
Puneti untul la topit intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati bine pana ce faina se coloreaza in auriu, apoi adaugati cate o treime din cantitatea de lapte amestecand energic cu un tel.
Inainte sa adaugati a treia parte de lapte, asezonati cu sare, piper nucsoara.
Puneti sosul alb intr-o tigaie larga si usor adanca, asezati pestele in ea si fierbeti usor timp de 10-15 minute in functie de cat de mult este nevoie sa se patrunda.
Luati de pe foc si adaugati mult patrunjel proaspat tocat foarte marunt.


 

Taguri: