Peste trei milioane de români vor primi pensii mai mari după recalculare: Daniel Baciu “În luna ianuarie vom avea creșteri ale valorilor punctului de pensie și implicit ale VPR-ului cu rata inflației”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 12 mar 2024, 09:03

Peste trei milioane dintre pensionari vor primi sume mai mari începând cu luna septembrie, după recalculare.

Sursa: pexels.com

Daniel Baciu, liderul CNPP, a anunțat că peste trei milioane de pensionari ar urma să primească mai mulți bani după recalcularea pensiilor

Liderul CNPP, Daniel Baciu, aduce vești importante pentru pensionarii din România: peste trei milioane dintre aceștia vor primi sume mai mari începând cu luna septembrie, ca urmare a unui proces de recalculare efectuat de CNPP. Din păcate, doar 60% dintre pensionari ar urma să beneficieze de aceste majorări.

Peste trei milioane de pensionari urmează să primească mai mulți bani după recalculare

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a făcut anunțuri importante privind viitorul financiar al peste trei milioane de pensionari din România.

Conform declarațiilor sale, începând cu luna septembrie, aceștia vor primi sume mai mari ca urmare a unui proces de recalculare efectuat de CNPP. Cu toate acestea, doar aproximativ 60% dintre beneficiarii sistemului de pensii vor beneficia de aceste majorări, conform datelor oficiale.

Recalcularea pensiilor vine într-un moment crucial pentru milioanele de pensionari din țară, care se confruntă cu dificultăți financiare tot mai mari în contextul creșterii costurilor de trai.

Daniel Baciu a subliniat că această măsură va aduce beneficii semnificative pentru cei care depind de pensii pentru a-și asigura un trai decent, însă nu a oferit detalii precise privind procentul mediu de majorare, lăsând un loc pentru interpretare și speculație în rândul pensionarilor.

Când urmează să fie plătite aceste majorări către pensionari?

Recalcularea pensiilor va afecta în mod direct aproximativ trei milioane de pensionari din România, care vor beneficia de sume mai mari începând cu luna septembrie.

Totuși, aceste majorări vor fi plătite abia după tipărirea taloanelor corespunzătoare, ceea ce înseamnă că pensionarii vor primi noile sume după desfășurarea alegerilor locale și europarlamentare.

Citește și: Șeful Casei de Pensii explică noua formulă de calcul a pensiilor. Câți bani va primi un român cu grupa a doua de muncă, după recalculare

În ciuda eforturilor autorităților de a îmbunătăți nivelul de trai al pensionarilor, majoritatea acestora se confruntă încă cu dificultăți financiare considerabile.

Chiar și așa, recalcularea pensiilor reprezintă un pas în direcția potrivită, menit să ofere un sprijin necesar pentru cei care depind de veniturile din pensii în România.

Într-o declarație pentru presă, Daniel Baciu a subliniat importanța acestei măsuri pentru pensionari și a asigurat că procesul de recalculare este în desfășurare și se desfășoară cu mare atenție. El a adăugat că:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

„Majoritatea pensiilor, peste trei milioane de pensionari, vor beneficia de creșteri ale cuantumului pensiilor. Dacă în urma recalculării rezultă un cuantum mai mic decât cel aflat în plată în prezent, pensionarul va rămâne cu pensia cea mai avantajoasă, urmând ca indexările ulterioare să se facă pe baza noilor calculații.”

De asemenea, potrivit evz.ro, acesta a mai precizat: „Iar în luna ianuarie vom avea creșteri ale valorilor punctului de pensie și implicit ale VPR-ului cu rata inflației și cu creșterea economică reflectată în salariul mediu brut pe economie, respectiv cu 50% din creșterea reală a

salariului mediu brut pe economie”.

Citește și: Veste bună pentru românii cu studii superioare! Câți bani în plus primesc la pensie cei cu facultate și master

Aceste declarații oferă o perspectivă optimistă asupra impactului recalculării pensiilor și confirmă angajamentul CNPP de a asigura un tratament corect și echitabil pentru toți pensionarii din România.

În final, majorarea pensiilor pentru peste trei milioane de pensionari reprezintă o veste binevenită pentru mulți dintre aceștia, oferindu-le un strop de speranță în fața dificultăților financiare cu care se confruntă. Cu toate acestea, rămâne de văzut cât de semnificative vor fi aceste majorări și în ce măsură vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru pensionarii din România.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?