Petiție vacanță intersemestrială 2022. Cine cere reintroducerea vacanței dintre semestre

Autor: Bianca Hriscu

În 2022, elevii nu vor mai avea parte de vacanță intersemestrială

Sursa: unsplash

În anul 2022, elevii nu mai beneficiază de vacanța intersemestrială, motiv pentru care mai multe persoane au decis să ceară, prin intermediul unei petiții, mai multe zile libere pentru elevi în luna februarie.

O petiție pentru reintroducerea vacanței intersemestriale 2022 a fost deja semnată de mai multe persoane. Cei care au inițiat-o sunt reprezentanții turismului care cer Ministerului Educației zile libere pentru elevi în luna februarie, astfel încât aceștia să poată merge la ski în stațiunile montane. Vacanța intersemestrială 2022 este cerută inclusiv de elevi, părinți și profesori, toți fiind de părere că este necesară o pauză între cele două semestre.

Vacanță intersemestrială 2022. Petiția prin care se cere reintroducerea vacanței dintre semestre

În anul 2022 s-a renunțat la vacanța intersemestrială, măsură care nu este văzută deloc cu ochi buni de elevi, părinți și profesori, dar nici de reprezentanții din turism. În acest context, 60 de resorturi din zonele montane au făcut o petiție prin care cer reintroducerea vacanței intersemestriale în anul 2022. Aceștia motivează că, din cauza renunțării la această vacanță, turismul românesc și economia locală au foarte mult de suferit.

Pentru că nu mai au vacanță între cele două semestre, elevii nu mai pot merge în taberele de ski, lucru care îi afectează atât pe cei din turism, cât și pe copiii care nu mai au posibilitatea de a face sport în natură.

Cele 60 de resorturi montane spun că numărul copiilor care ajung la munte în această perioadă a scăzut considerabil, având în vedere că nu mai există vacanța intersemestrială.

Astfel, de suferit are întreaga industrie HoReCa, deja afectată puternic de măsurile impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

„Suntem afectați grav pentru că sistemul HoReCa suferă grav de pe urma acestei vacanțe luate. Dacă în alți ani, în această perioadă la Azuga erau peste 1.000 de copii pe pârtii, zilele acestea sunt cel mult 200 de persoane, cu tot cu părinți.”,  a precizat Andrei Pintenaru, profesor de schi și semnatar al petiției, potrivit digi24.ro.

Nu doar cei din turism cer reintroducerea vacanței intersemestriale, ci și părinții și elevii. Părinții sunt de părere că este nevoie de o pauză. Pentru a-și duce copiii să se relaxeze, părinții i-au învoit de la școală. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De ce a dispărut vacanța intersemestrială în anul 2022?

Dacă până acum elevii aveau parte de o vacanță între cele două semestre, în anul 2022, vacanța intersemestrială a fost scoasă din structura anului școlar 2021-2022. Mai exact, elevii au intrat direct în semestrul II, aceștia având doar o pauză de 2 zile între cele două semestre.

Decizia de a se renunța la vacanța intersemestrială a fost luată de autorități pentru a recupera zilele pierdute în luna octombrie, atunci când elevii au avut parte de o vacanță forțată din cauza pandemiei de coronavirus. 

Citeste si: Când se termină anul școlar 2021-2022

Structura anului școlar 2021-2022. Când este vacanța de primăvară 2022?

Structura semestrului II din anul școlar 2021-2022 s-a schimbat. A dispărut vacanța intersemestrială în acest an, ceea ce înseamnă că următoarea vacanță a elevilor este cea de primăvară. Astfel, vacanța de Paște sau de primăvară va începe pe 15 aprilie 2022 și se va termina pe 1 mai 2022, perioadă în care va fi cuprins atât Paștele Ortodox, cât și Paștele Catolic.

 

  • Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară

Citeste si: Vacanța de primăvară 2022. Câte zile libere vor avea, de fapt, elevii în vacanța de Paște 2022