PETRECERE mare intr-un sat din Timisoara. Romii francofoni din au sarbatorit Ziua Nationala a Frantei

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 03:05

Intre noi si francezi exista o legatura inexplicabila! Intr-o buna zi, urmasii lui Voltaire ne-au invitat politicosi pe usa, dar noi ne-am crezut mai mult decat musafiri.

Ne-am instalat cu tot neamul la piciorul turnului Eifel si nici ca ne-am mai dat dusi acasa. Atat de tare ne place Franta ca o sarbatorim cu si fara motiv. Astazi, insa, despre fraternitate s-a vorbit nu doar in buricul Parisului ci si in Giulvaz, satul romanesc cu cei mai multi rromi francofoni pe metrul patrat.

Tot satul Giulvaz din judetul Timisoara a petrecut astazi. Rromii de aici recunosc cu mana pe inima ca francezii i-au facut oameni si cum sa-i uite taman azi, de ziua lor? La poalele turnului Eiffel au intins mana si au scapat de

saracie. Cu agoniseala din Franta au reusit in Romania sa faca ce n-a vazut Parisul.

Pe langa venitul fumusel din cersit, rromii rescunosc ca au avut un sprijin de nadejde in autoritatile franceze, care i-au rasplatit de fiecare data cand s-au intors in tara. Nu la fel de interesati de limba lui Alain Delon sunt taranii din Giurgiu.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Au auzit ei ceva, ca astazi ar fi mare sarbatoare in Uniune: „ Pe 14 iulie, Independenta Frantei.

A cazut Bastillia
”. Ziua Frantei le-a cam impleticit limba unora si, ca sa o dezlege, au mai inchinat un paharel in cinstea fratilor de peste hotare. Ce urari le-au facut „fratilor” din Franta, vedeti in materialul savuros de mai jos!

##VIDEO117367##

 

 

Taguri:

Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.