Petrecerile romilor de matase, bucuria saracilor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:08

Putred de bogati si dornici sa isi etaleze averile! Asa se intorc in fiecare vara la Timisoara bastanii clanurilor de romi.

Nu pentru un concediu in tara dupa un an de munca in strainatate, ci pentru a arata lumii intregi luxul in care traiesc. Arunca sute de mii de euro pe petrecerile de lux, bani pe care oamenii de rand nu i-ar strange in zece vieti. Oamenii s-au obisnuit ca muzica lautareasca sa rasune din palatele aurite, iar strazile sa se transforme in piste de Formula 1 pentru limuzinele cu mii de cai putere.
Fie nunta, fie botez, petrecerile cu mese kilometrice se transforma in adevarate ospete. Invitatii veniti din toate colturile lumii se infrupta nu doar din bucate traditionale, ci si din delicatese exotice, la care unii nici nu au visat vreodata. Platourile cu trufandale sunt ca si dedicatiile pentru laurari, adica fara numar. Pentru ca orice nunta fastuoasa are cel putin 500 de invitati, bucatarii pregatesc ospatul cu o saptamana inainte. Si pentru ca Dumnezeu sa le inzeceasca averile, romii dau de pomana sarmanilor resturile de pe mese.
Petrecerile tiganesti vor fi multe in aceasta perioada, asa ca sarmanii se bucura si ei ca macar acum au cateva mese asigurate.

 

Taguri: