Petrică Mîțu Stoian și-a adorat părinții! Celebrul interpret le-a purtat un mare respect celor mai importanți oameni din viața sa și a păstrat cu sfințenie casa părintească de la Isverna!

Author: Ana Filip
Actualizat: 07 nov 2021, 17:06

Petrică Mițu Stoian si-a iubit enorm de mult parintii

Sursa: Facebook Petrică Mîțu Stoian

Îndrăgitul cântăreț Petrică Mîțu Stoian și-a venerat părinții, cărora le ducea enorm de mult dorul după pierderea acestora.

Lumea muzicii populare românești este în doliu și mare tristețe deoarece îndrăgitul artist Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă seară, din cauza unor complicații post-covid. Decesul neașteptat al cântărețului i-a șocat atât pe colegii săi de breaslă, pe care ii întâlnise recent în cadrul unor filmări, cât și pe fanii săi care regretă enorm dispariția să mult prea timpurie.

Petrică Mîțu Stoian și-a venerat părinții! Artistul le-a purtat un mare respect celor mai importanți oameni din viață să

Celebrul Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe 18 septembrie 1960, în comună Izverna, din județul Mehedinți. Acesta a debutat în muzică populară în cadrul renumitei emisiuni Tezaur Folcloric, după ce fusese descoperit chiar de celebra și îndrăgită prezentatoare TV, Mărioara Murărescu.

Petrică Mițu Stoian a dovedit un talent deosebit și a participat la multe festivaluri de muzică populară unde și-a adjudecat multe distincții de care era extrem de mândru.

Din anul 1995 a fost angajat în cadrul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale, de joc sau doinele tradiționale oltenești au fost ascultate cu drag de românii de toate vârstele și de pretutindeni și vor dăinui mereu în sufletele fanilor săi.

Chiar dacă a absolvit inițial Facultatea de Drept, Petrică Mîțu Stoian nu a profesat pentru că sia dorit să se dedice pasiunii sale, muzică populară.

Astfel, Petrică Mîțu Stoian a urmat apoi și Conservatorul și a lucrat că artist profesionist, mai întâi, la Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului și apoi la Ansamblul Maria Tănase din Craiova, oraș în care și locuia de mulți ani. Pe parcursul carierei sale muzicale, Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai admirați și respectați cântăreți de muzică populară, datorită talentului sau desăvârșit și a atitudinii sale mereu vesele.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Ce avere a lăsat în urmă Petrică Mîțu Stoian? Cine moștenește toată agoniseala strânsă de celebrul artist

Dincolo de succesul de care s-a bucurat pe durata întregii sale cariere în muzică populară, Petrică Mîțu Stoian n-a uitat niciodată de unde a plecat.

Acesta era mândră de faptul că provenea din mediul rural, din comună să de suflet, Izverna, acolo a păstrat cu sfințenie casă părintească și după dispariția părinților săi, doi oameni simpli și modești, iubitori de tradiție și folclor, pe care artistul i-a venerat și i-a respectat enorm. Acesta mărturisea deseori în public în ultimii ani, faptul că le duce mult dorul părinților săi. Despre mama să, acesta spunea că era o femeie simplă și înțeleaptă, de la care moștenise multe trăsături fizice.

Citeste si: Petrică Mîțu Stoian nu a avut copii! Motivul surprinzator pentru care celebrul artist nu a devenit părinte niciodată!

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?