Petrică, tânărul din Iași dispărut în urmă cu două luni în Germania, a fost găsit de familie. Unde și în ce condiții a trăit în tot acest timp

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 oct 2024, 15:29

Pe 11 octombrie 2024, după două luni de căutări și nesiguranță, familia a reușit să dea de urma tânărului

Sursa: facebook

Petrică, tânărul care a dispărut fără urmă în Germania în urmă cu două luni, a fost găsit de familie. Unde se afla în tot acest timp?

Pe 11 octombrie 2024, după două luni de căutări și nesiguranță, familia a reușit să dea de urma tânărului. Petrică a fost găsit în Germania, pe străzi, fără acte, telefon mobil sau bani.

Citește și: Claudiu, profesorul din Vâlcea dispărut în urmă cu 4 ani, a fost declarat mort. Fosta soție și fiul cel mare rămân principalii suspecți

Petrică Baicu, găsit de familie după două luni de coşmar în Germania 

Petrică Baicu se afla la muncă încă din luna ianuarie 2024. Ultima dată, el a luat legătura cu sora sa pe 17 august 2024, când a mărturisit că este epuizat din cauza muncii și că și-a cumpărat un bilet de avion pentru a reveni acasă. De atunci, familia nu a mai știut nimic de el.

Timp de două luni, familia lui Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani din Iași, a trăit clipe de coșmar.

Disperată, familia a încercat tot posibilul pentru a-l găsi pe Petrică, apelând la comunităţile de români din Germania şi la autorităţile locale. Cu toate acestea, eforturile păreau în zadar, iar familia începea să-și imagineze cele mai sumbre scenarii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce categorie de femei se vor bucura de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!

„Pe 15 august, a luat salariul, pe 16, i-a trimis niște bani surorii noastre mai mici și i-a spus că vrea să vină acasă, că nu mai poate, nu mai rezistă să stea în locul ăla. Și-a luat bilet să vină acasă, doar că pe 17 august m-a sunat și mi-a spus că a pierdut biletul de avion. Asta a fost ultima discuție. L-am sunat peste tot, și pe număr, și pe Messenger, pe Instagram, efectiv, peste tot”, a declarat Ioana, sora lui Petrică Baicu.

Pe 11 octombrie 2024, după două luni de căutări, familia a reușit să dea de urma tânărului. Petrică a fost găsit în Germania, unde trăia pe străzi, fără acte, telefon mobil sau bani. 

Deși slăbit și afectat de situația sa, el a fost recunoscut de cineva care știa povestea sa, iar familia a fost contactată.

„Vineri (n.r.

– 11 octombrie 2024) vorbeam cu cineva la telefon și am văzut că s-a conectat. Așa am luat legătura cu el. Astea două luni, el a stat pe străzi, nu a avut nici acte, nici telefon. Acum a mers sora lui și l-a luat la ea, în Danemarca. Când am vorbit prima dată cu el la telefon, m-a bufnit plânsul, vă dați seama că m-am gândit la ce este mai rău.
Noi vorbeam zilnic şi dintr-odată nu am mai știut nimic de el. Mă bucur mult că mi-am găsit puișorul, m-am rugat mult pentru el, și la Sfânta Parascheva, așa cum ar face orice mamă. Are el 24 de ani, dar tot copil este. Nu vreau să-l mai las de unul singur. Au fost două luni în care adormeam plângând și mă trezeam la fel”
,
a declarat Elena Baicu, mama lui Petrică, pentru  BZI.