Pfizer a fost de acord ca și alte companii să producă medicamentul său anti-COVID-19

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 17 aug 2022, 06:05

Pfizer a fost de acord ca și alte companii să producă medicamentul său anti-COVID-19

Sursa: PixaBay

Compania Pfizer și-a dat acordul ca și alte companii să producă și să distribuie medicamentul său anti-COVID-19.

Compania Pfizer va permite și altor companii să producă și să distribuie pastila anti- COVID-19, imediat ce va fi autorizată.

În acest fel, medicamentul ar ajunge la jumătate din populația planetei. Hotărârea a fost luată pentru a ajuta ţările mai sărace.

Pfizer permite și altor companii să producă și să distribuite medicamentul său anti-COVID-19

Producătorii de medicamente generice „cărora li s-au acordat sublicenţe vor putea furniza noul medicament în combinaţie cu ritonavir (un medicament utilizat împotriva virusului SIDA) în 95 de ţări, acoperind până la circa

53% din populaţia lumii”, a declarat un purtător de cuvânt al Unitaid, Hervé Verhoosen.

Citeste si: Bucureștenii, campionii României la vaccinare! Câți locuitori din Capitală s-au imunizat contra Covid 19! Doar două județe au procentaj de peste 50%

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La debutul lunii noiembrie, Pfizer, care face deja unul dintre cele mai eficiente seruri de vaccin împotriva virusului COVID-19 împreună cu compania germană BioNTech, a transmis că antiviralul său oral PF-07321332 a funcționat în proporţie de 89% în diminuarea riscului de spitalizare sau de moarte în rândul adulților care riscă să facă o formă agresivă a bolii.

Citeste si: LOTERIA VACCINĂRII 2021, condiții de participare. Cine se poate înscrie la loteria vaccinării? 3 pași care trebuie urmați

Rezultatele nu au fost confirmate încă, precizează Esteban Burrone, şeful de dezvoltare a politicilor în cadrul MPP. Totuși, dacă este cazul, disponibilitatea „va fi o chestiune de luni, nu de ani, însă nici de săptămâni”, a mai declarat acesta.

Acordul anunţat marţi vizează toate ţările care au venituri medii inferioare şi inferioare şi ţările cu venituri medii superioare din Africa, dar și ţările cu venituri medii superioare care au ajuns la acest statut în ultimii cinci ani, a subliniat Hervé Verhoosen.