Piata imobiliara e in fierbere. Se discuta despre cresteri de preturi in 2016, dar iata ce spun specialistii in imobiliare

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:26

Cand ne cumparam casa si cum putem face economii, aflam in rubrica stirilor Kanal D „Cat te costa?”.

Cand vine vorba de achizitionarea unei locuinte, economiile facute pornesc de la cateva mii de lei si pot ajunge la zeci de mii. Cheia, atunci cand iti cumperi o casa, este informatia. Trebuie sa cauti cat mai multe oferte si sa le compari. Intr-un cuvant, sa te informezi. Un targ imobiliar este o solutie buna, dar are si dezavantaje- se organizeaza de doua ori pe an.  Totusi, indiferent de oferte, baza este formata din posibilitatile financiare.

Care e bugetul maxim si mai ales, care sunt nevoile voastre? Raspundeti sincer la aceste intrebari daca nu vreti sa fiti datori vanduti pana la moarte.

Cei care se gandesc sa incheie o afacere imobiliara chiar in acest an, trebuie sa stie ca fondurile alocate programului „Prima Casa” sunt pe terminate, iar analistii economici nu vad cu ochi buni miscarile legate de preturile de pe piata imobiliara.

In tara noastra, mecanismele financiare functioneaza extrem de ciudat.

Spre exemplu, daca anul viitor vom vedea o relaxare a conditiilor de creditare, atunci, „poate iarasi vom vedea o usoara crestere a preturilor”, spun specialistii. Cum o dai, lucrurile cad tot in defavoarea clientului.

Daca vreti un apartament in centrul Capitalei, preturile pornesc de la 1.200-1.300 de euro pe metru patrat. Desigur, diferenta dintre orase este uriasa. Spre exemplu, un apartament de 100 de mii de euro din Bucuresti se vinde in buricul Focsaniului cu doar  30 de mii de euro.

##VIDEO144722##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Casa din lemn pare a fi o solutie ieftina. Specialistii vorbesc de o diferenta de pret de aproximativ 100 de euro in minus pe metrul patrat fata de o constructie din caramida sau BCA.

In cazul caselor, de multe ori diferenta este facuta de pretul terenului. Codul Fiscal aduce o veste buna. De la 1 ianuarie 2016,  se va aplica tva de 5 la suta pentru proprietatile de pana la 450 de mii de lei. Este o crestere a plafonului pentru TVA-ul minim care ar trebui sa impulsioneze vanzarile. Proprietatile care depasesc 450 de mii de lei, adica aproximativ o suta de mii de euro, vor fi taxate cu tva de 20 la suta, si nu 24, ca pana acum.

Martea viitoare facem din nou calcule, impreuna. Tot aici, la „Cat te costa?”  Pana atunci, aveti mare grija de banii dumneavoastra!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.