Piata Sfantul Petru, un LOC DE REFERINTA pentru pontificat. Nu o sa-ti vina sa crezi ce S-A SCHIMBAT de la intronizarea Papei Benedict al XVI-lea FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 23:10

Este o perioada de incercare pentru toti crestinii din lume!

In aceste vremuri tulburi biserica catolica se lupta sa pastreze pacea, linistea sufleteasca si credinta. In timp ce ideile radicale ale Papei Benedict al XVI-lea au semanat discordie in randurile fetelor bisericesti, proaspat ales, Papa Francisc I promite sa apropie biserica cat mai mult de oameni si de nevoile lor. De fiecare data cand s-a intamplat ceva la Vatican, mii de credinciosi s-au adunat in Piata Sfantul Petru pentru a-si exprima suportul fata de pontificat si biserica catolica.


Ca o paranteza, nu putem remarca, insa, cat de mult se schimba atat timpurile, cat si tehnologia. Daca in aprilie 2005, la intronizarea Papei Benedict al XVI-lea credinciosii nu erau atat de preocupati sa imortalizeze momentul cu telefonul sau camera de filmat, in 2013, cand biserica catolica a anuntat alegerea unui nou papa, aproape fiecare persoana care venise in Piata Sfantul Petru avea cate o tableta sau un smartphone pentru a inregistra evenimentul.


/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/1-b75dccda07ac470dea1578ed860b6e6a.jpg
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/2-e34d5ca029c9c97d086064e7b35c9dba.jpg