A trecut ceva vreme de la ultima iesire la iarba verde si e posibil sa iti scape din vedere unele detalii, de aceea ne-am gandit sa iti reamintim cateva sfaturi de care sa tii cont.
Alege locul si ziua
Odata ce te-ai decis sa organizezi un picnic, urmatorul pas este stabilirea datei si a locului in care vrei sa mergi. In alegerea datei, discuta si cu prietenii sau rudele impreuna cu care vrei mergi, pentru a cadea cu totii de acord. E bine sa nu alegi o zi de sarbatoare, pentru ca atunci toate zonele de picnic sunt luate cu asalt, iar aglomeratia o sa iti strice tot cheful. De asemenea, arunca o privire si pe prognoza meteo pentru data stabilita, astfel incat sa poti reprograma daca vremea se anunta nefavorabila.
In ceea ce priveste locul, acesta tine de preferintele fiecaruia. Spre exemplu, daca vrei liniste, poti merge undeva la padure sau la poalele muntelui, in timp ce pentru socializare poti alege o zona special amenajata pentru picnic, in parc sau la marginea orasului.
Lista cu lucruri indispensabile
Exista o serie de lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca la picnic, pe este indicat sa le aduni la un loc din timp, pentru a nu fi nevoit sa le cauti in toata casa inainte de plecare. Ca sa-ti fie mai usor, ti-am facut noi lista cu cele necesare:
- Una sau mai multe paturi, in functie de numarul de persoane;
- Masa si scaune pliabile;
- Cosul pentru picnic;
- Farfurii, tacamuri si pahare, de preferat, de unica folosinta;
- Lada frigorifica pentru bauturi si alimente;
- Gratar si carbuni;
- Servetele sau prosoape de hartie;
- Minge, palete de badminton sau carti de joc, cutia de table sau alte jocuri preferate;
- Saci de gunoi.
Lista poate fi completata sau ajustata in functie de preferintele fiecaruia si de modul in care vreti sa va distrati.
Cum stabilesti meniul
O regula de aur la picnic este sa iei la tine alimente greu perisabile. Sandwich-urile sunt alimentele ideale pentru picnic, fiind usor de preparat, neocupand mult loc in bagaje si neavand nevoie de farfurii si tacamuri. De asemenea, nu uita si ceva de rontait cum ar fi alune, chipsuri, sticksuri sau minibrezel, dar nici cateva fructe pentru desert.
Daca faci gratar, carnea trebuie pregatita de acasa si pusa in caserole lasate la frigider pana in dimineata plecarii la picnic.
Pe langa apa si bauturi racoritoare, la picnic merge de minune si un vin sau o bere iar daca nu ai timp sa mergi la cumparaturi, poti sa apelezi la un magazin online de bauturi alcoolice.
Masuri de precautie
Iesirea la iarba verde poate fi umbrita uneori de evenimente mai putin placute, cum ar fi o usoara accidentare, sau o indispozitie digestiva dupa masa. Nu sunt incidente grave, dar pentru a nu le lasa sa iti strice toata ziua, trebuie sa fii pregatit sa le faci fata.
De aceea, e bine sa iei in bagaje si o trusa de prim-ajutor, care sa contina cativa plasturi, comprese sterile, solutie dezinfectanta, antinevralgice si pastile pentru stomac. Nu strica sa ai la tine si un spray repelent pentru insecte precum si o crema de protectie impotriva razelor ultraviolete.
Nu lasa gunoi in urma
Pe durata picnicului, resturile ramase de la masa, ambalajele, servetelele folosite si alte gunoaie trebuie puse in saci menajeri si nu lasate la voia intamplarii, pentru ca pot fi luate de vant. Apoi, la final, se strang toate celelalte resturi, astfel incat locul sa ramana la fel cum era cand ati venit. Sacii cu gunoi se iau in portbagaj si se arunca la primul loc amenajat pentru gunoaie, nicidecum pe marginea soselei.
Acum, avand la dispozitie toate informatiile necesare, nu iti mai ramane decat sa incepi pregatirile pentru prima iesire la iarba verde din acest sezon!