Pictorul de icoane care a PRIMIT INSPIRATIE DIVINA VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 05 nov 2020, 19:10

Picteaza icoane de la varsta de 20 de ani. Pictura naiva. Nimic pretentios.

 Dar suficient de buna cat sa ii puna o paine cinstita pe masa. Insa Cel de Sus pare-se ca a vazut in el ceva mai mult. Povestea lui Florentin incepe in vara lui 2010. Cineva l-a rugat sa-i picteze un portret al parintelui Arsenie Boca. Nu i-a fost usor. A cercetat ceasloave si poze cu figura parintelui…a facut zeci de schite…insa rezultatul tot nu l-a multumit.

Dar in acest rastimp, ceva se intamplase.
Prin documentarile sale, putin cate putin, mesterul iconar se apropiase de Dumnezeu. Iar cand a dat de greu…

Florentin s-a trezit bulversat. Avea in minte doar figura parintelui Arsenie Boca. Zile in sir, visul nu i-a dat pace. Abia dupa ce a discutat cu un preot i-a inteles pe deplin sensul.

Si culmea, la cateva zile dupa vis, problema pentru care Florentin se rugase si scrisese acatistul, s-a rezolvat ca prin minune.
A simtit nevoia sa-i multumeasca parintelui pentru ajutorul primit. S-a asezat la masa si a mai scris un billet de multumire catre duhovnic. 

De la experienta traita in urma cu 3 ani, picturile lui Florentin par sa fi prins viata. Isi gaseste mai usor inspiratia, iar pensula pluteste pe bucatile de lemn.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.