Pictura cu diamante. O artă impresionantă ce te ajută să te relaxezi

Author: Ana Filip
Actualizat: 10 oct 2022, 17:48

Cauți o metodă de a petrece timpul care să te ajute să te relaxezi, să scapi de stres și să obții un rezultat uimitor? Descoperă pictura cu diamante, o artă modernă care îți oferă toate aceste beneficii.

Pictura cu diamante este o artă care a luat amploare foarte mult în ultima perioadă datorită tehnicii simple care poate fi făcută de către oricine, beneficiilor pe care le aduce și mai ales rezultatului uimitor de care te bucuri la final.

Ce este pictura cu diamante?

Acest tip de pictură a devenit foarte cunoscută în anul 2015,  atunci când o companie chinezească denumită ZaoZuo, cu sediul în Shenzhen a început să creeze tablouri, combinând arta cusutului cu pictura, folosindu-se de diamante mici în loc de ață sau vopsea pentru a crea un tablou cu totul extravagant.

Deși, nu se știe, de fapt care este originea, dar nici cum a apărut și când a apărut această idee, în prezent tot mai multe persoane decid să își petreacă timpul liber practicând această artă, care îți aduce rezultate incredibil de frumoase. Mai mult decât atât, pasionații acestei arte, au ales să facă o activitate completă din această artă, creând colecții impresionante ce pot fi cumpărate.

Pictura cu diamante este practic o combinație între goblen și cusătura în cruce, prin combinarea pieselor mici colorate și strălucitoare, pentru a alcătui o imagine completă cu un aspect uimitor.

În pictura cu diamante se folosesc pietre mici sau ștrasuri care se aplică cu ajutorul unor ustensile ce pot fi găsite într-un kit, pe HappyArt.ro și poate fi practicată chiar și de începători.

Pictura cu diamante ca meditație și terapie prin artă

Se știe deja că există oameni care apelează la terapia prin artă pentru a se relaxa sau pentru a medita.  Terapia prin artă te ajută să îți exprimi emoțiile, într-o formă diferită, fapt care îți îmbunătățește sănătatea mentală și emoțională.

 Având în vedere că, în pictura cu diamante nu te exprimi neapărat prin culoare, ci mai degrabă te menține focusat pe momentul prezent, este considerată o formă de meditație, pentru că te ajută să îți liniștești mintea, să îți distragi focusul de pe gânduri și să îl redirecționezi către momentul prezent.

Acest lucru are rolul de a te relaxa atât din punct de vedere fizic cât și psihic, ținându-te departe de stres.  Fiind o formă de relaxare și liniștire a minții, te ajută să creezi un rezultat uimitor, care la final îți va da foarte multă încredere în propria persoană.

Terapia prin artă poate fi folosită inclusiv ca și terapie, ajutându-te să controlezi episoadele de anxietate, îți dezvoltă noi abilități, puterea de concentrare dar și imaginația.

Pictura cu diamante, deși este o formă de artă relativ nouă aceasta a devenit foarte repede favorită printre pasionații de relaxare prin intermediul artei.

Având în vedere că nu este nevoie să știi să pictezi sau să coși, pictura cu diamante este o metodă uimitoare prin care te poți relaxa în timp ce creezi capodopere incredibile, chiar dacă nu ai mai făcut acest lucru niciodată.

Cum să creezi artă și să te relaxezi cu ajutorul picturii cu diamante?

Datorită faptului că în această artă vei plasa micile piese una câte una, este considerată o activitate liniștitoare care îți permite să te destresezi după o zi lungă și să creezi artă într-un mod ușor.

Tu ce ai de făcut este să îți achiziționezi un kit, indiferent că ești începător sau ai mai practicat această artă.

Ai posibilitatea de a alege peisaje sau imagini impresionante pe care să le crezi cu ajutorul instrucțiunilor de utilizare din interiorul kit-ului, iar la final te bucuri de un tablou impresionant,  pe care îl poți păstra sau îl poți oferi cadou cuiva drag.

În kitul de creare a picturii cu diamante de pe Happyart.ro vei găsi atât piesele de care ai nevoie,  acele diamantele sau mărgelele acrilice fațetate, cât și o schemă de culori, un aplicator și o pensetă, dar și o tăviță pentru a-ți expune micile piese atunci când lucrezi.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.