Piedone vrea să fie achitat în Dosarul Colectiv. Fostul primar este închis de o jumătate de an la Penitenciarul Rahova

Author: Andreea Buinoschi

Piedone vrea să fie achitat în Dosarul Colectiv. Fostul primar este închis de o jumătate de an la Penitenciarul Rahova

Sursa: Facebook

Cristian Popescu Piedone vrea să fie achitat în Dosarul Colectiv, iar Curtea Supremă urmează să decidă dacă acesta poate sau nu să iasă din închisoare.

Cristian Popescu Piedone a formulat recurs în casație împotriva deciziei în urma căreia a fost condamnat la patru ani de închisoare, în Dosarul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone vrea să fie achitat în Dosarul Colectiv

Piedone vrea să scape de pedeapsa cu închisoarea, în Dosarul Colectiv. Acesta a primit condamnarea cu executare în primăvara acestui an.

Nu doar el cere achitarea, ci și alți trei condamnați, dar și unul dintre patronii Colectiv, iar, pe data de 7 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să analizeze dacă cererile

acestora sunt admisibile în principiu.

Cristian Popescu Piedone a fost închis pentru abuz în serviciu și cere judecătorilor de la Curtea Supremă să îi anuleze condamnarea din Dosarul Colectiv. Acesta cere să fie pus în libertate pe perioada judecării noului proces și speră ca, la finalul lui, să fie achitat.

Citește și: Victimele COLECTIV. Cine sunt oamenii care și-au pierdut viața în incendiul devastator din clubul Colectiv, în urmă cu 7 ani

Conform lui Adelin David, avocatul acestuia, Cristian Popescu Piedone a invocat că „a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală”, motivul fiind unul dintre puținele care permite recurgerea la calea extraordinară de atac.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cristian Popescu Piedone susține că este nevinovat, din închisoare

După două luni de când a fost condamnat la închisoare, Cristian Popescu Piedone a postat un mesaj în mediul online, prin care spunea că este nevinovat și că a fost condamnat pe nedrept.

„Două luni topite din viață... Două luni de rugăciuni. Două luni de amar. Două luni de lacrimi văzute și nevăzute. Două luni fără sotie, fără copii, fără nepoți, fără prieteni.

Două luni de dor. Două luni NEVINOVAT între pereții ăștia de beton. Oamenii mei dragi, îmi este dor de VOI. Am muncit mult în viață, ca să-mi croiesc drum bun.

Si l-am avut! Dar s-a întâmplat să țin umbrela atunci când a plouat cu năpasta! Și drumul vieții mele s-a umplut cu amar. Acum... s-a dus și munca, s-a dus și drumul.

Îmi duc Crucea așa cum mi-a fost hărăzit și o să lupt în continuare. Vă rog să-mi scrieți, așadar, la adresa urmatoare: Penitenciarul Jilava, Str. Sabarului, Nr. 1. Să aveți bucurii în case, oameni buni! Cu dragoste și cu respect, Piedone NEVINOVAT”, a postat acesta, la acea vreme.

Când Cristian Popescu Piedone a primit sentința, fostul primar s-a predat și a declarat că își acceptă pedeapsa, deși nu el este vinovat pentru tragedia de la Colectiv.

Citește și: Cu ce se ocupă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone! Acesta vrea să ocupe funcția de primar, după ce tatăl său a ajuns în spatele gratiilor

Cei trei patroni Colectiv au fost și ei trimiși după gratii după cum urmează: Alin Anastasescu- 11 ani și 8 luni, Paul Gancea- 6 ani și 4 luni și Costin Mincu- 8 ani. De asemenea, Aurelia Iofciu, fostă angajată a Primăriei Sectorului 4, a fost achitată de condamnarea de 8 ani, la fel și în cazul Larisei Luminița Ganea, care și ea a fost achitată de cei 7 ani primiți.