Ingrediente
Piept de curcan 1,5 kg
Pere 4 buc
Sare, piper
Afine 200 g
Faina de porumb 20 g
Zahar 20 g
Vin rosu sec 200 ml
Ardei iute 1 buc
Supa de pui 300 ml
Unt 60 g
Mod de preparare
Carnea se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se portioneaza si se condimenteaza.
Intr-o tigaie se prajeste carnea cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate si se asaza intr-o forma de yena.
Jiul din tigaie se stinge cu supa de pui si se fierbe 5 minute.
Apoi se pun afinele, se da in fiert si se adauga peste carne.
Se coace in cuptor 20 minute la 180 grade.
Perele se curata de coaja, se taie in doua, se scot semintele.
Se calesc in unt dupa care se pune ardei iute si zahar si se caramelizeaza.
Faina de porumb se dizolva in vin.
Carnea se tine la cald, iar sosul se pune intr-o tigaie, se adauga vinul si se da in fiert.
Se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta unui sos, se da gust.