Piept de porc 2 kg
Pentru marinata:
Mustar cu hrean 100 g
Zahar brun 40 g
Ardei iute 1 buc
Coriandru
Pentru sos barbeque:
Ceapa 200 g
Usturoi 3 catei
Ardei iute 2 buc
Ulei de masline 40 ml
Coniac 40 ml
Rosii 7 buc
Lamaie ½ buc
Zahar brun 30 g
Scortisoara
Sare, piper
Mod de preparare
Se pregateste marinata
Intr-un castron se amesteca mustarul cu zahar, boabe de coriandru
Cu acest amestec se marineaza carnea si se pastreaza la rece 1 ora.
Apoi se pune carnea intr-o tava si se coace 2 ore la 130 grade.
Se pregateste sosul
Intr-o tigaie se caleste in ulei de masline ceapa, ardeiul iute si usturoiul tocate marunt, apoi se stinge cu coniac.
Se adauga rosiile decojite, curatate de seminte si tocate cuburi mici.
Se pune sucul de lamaie, zahar brun, scortisoara, se da gust.
Se fierbe 15-20 minute.