Ingrediente
3 piepti de pui intregi fara os si fara piele
sare, piper
castravete
morcov
usturoi
zahar brun
ardei iute
otet sau zeama de lamaie
2-3 picaturi ulei de susan
o lingura sos de soia
1 ceapa verde
o mana de patrunjel
Mod de preparare
Prajiti pieptul de pui pe o parte si pe cealalta pana devine auriu.
Din morcov si din castravete, taiati fasii sau bastonase, apoi marinati-le cu un sos dulce acrisor ce va cuprinde toate cele 5 arome dulce, iute, sarat, acru, amar.
Sosul dulce acrisor il faceti astfel: puneti zaharul brun, impreuna cu usturoi, ardei iute, zeama de lamaie sau otet, uleiul de susan, ulei de masline, sosul de soia sare si piper.
Puneti pe foc timp de 2 minute sa se topeasca zaharul. Turnati totul peste castraveti si morcov, presarati din plin ceapa verde si patrunjel si serviti cu pieptul de pui dupa 10 minute, timp in care se marineaza frumos legumele.