Piept de pui la gratar cu salata de morcovi, coriandru si usturoi
Extrem de aromat!
Ingrediente
1 piept de pui
2-3 morcovi mari
1/2 ceapa
3-4 linguri de ulei
1 catel de usturoi
1 lingurita zahar
Putina sare
Boabe de coriandru proaspat macinate
Optional :putina zeama de lamaie sau otet
Mod de preparare
Radeti morcovii pe razatoarea mica, ii frecati-i cu putina sare si stoarceti-i bine.
Taiati ceapa marunt si o calim in ulei. Zdrobiti catelul de usturoi.
Asezati morcovii rasi intr-un castron, turnati deasupra doua linguri din uleiul in care ati calit ceapa (fara ceapa), zaharul, usturoiul, coriandrul pisat si amestecati bine. Gustati si in caz ca doriti, puneti putina zeama de lamaie sau un strop de otet. Salata este delicioasa.
Taiati pieptul de pui in patru felii de grosime egala, dati-l cu sare si piper pe ambele parti si ungeti-l cu putin ulei de masline.
Puneti-l intr-o tigaie non-aderenta si prajiti-l pe ambele parti, dar nu foarte mult, pt a ramane suculent. Dupa ce s-a facut, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l acoperit timp de 10 min (astfel, va ramane zemos, nu se va usca). Taiati-l in felii si asezati-l intr-o farfurie, pe un pat de salata de morcovi.
Ingrediente
1 piept de pui
4 morcovi mari
1/2 ceapa
3-4 linguri de ulei
1 catel de usturoi
1 lingurita zahar
Putina sare
Boabe de coriandru proaspat macinate
Optional :putina zeama de lamaie
sau otet
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii
Mod de preparare
Radeti morcovii pe razatoarea mica, ii frecati-i cu putina sare si stoarceti-i bine. Taiati ceapa marunt si o calim in ulei. Zdrobiti catelul de usturoi.
Asezati morcovii rasi intr-un castron, turnati deasupra doua linguri din uleiul in care ati calit ceapa (fara ceapa), zaharul, usturoiul, coriandrul pisat si amestecati bine.
Gustati si in caz ca doriti, puneti putina zeama de lamaie sau un strop de otet. Salata este delicioasa.
Taiati pieptul de pui in patru felii de grosime egala, dati-l cu sare si piper pe ambele parti si ungeti-l cu putin ulei de masline. Puneti-l intr-o tigaie non-aderenta si prajiti-l pe ambele parti, dar nu foarte mult, pt a ramane suculent.
Dupa ce s-a facut, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l acoperit timp de 10 min (astfel, va ramane zemos, nu se va usca).
Taiati-l in felii si asezati-l intr-o farfurie, pe un pat de salata de morcovi.