Piept de pui marinat in pesto

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

 
2 piepti de pui
Sare, piper
O mana busuioc proaspat
O lamaie
100 ml ulei de masline extravirgin


Mod de preparare

Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi stropiti cu putin ulei de masline.
Intr-o tigaie incinsa, adaugati o lingura de ulei si prajiti pieptul de pui pe ambele parti cat mai bine pana se rumenesc.

Dati tigaia cu totul la cuptorul incins la 180 grade, timp de 10 minute.
Cand puiul este gata, scoateti-l de la cuptor, apoi ungeti-l cu mult sos pesto proaspat, folosindu-va de o pensula de bucatarie.

Sosul pesto:
Alegeti frunzele de busuioc de codite, puneti-le intr-un blender impreuna cu uleiul de masline, sare, piper si zeama de la o lamaie. Blendati pana cand se face o pasta uniforma, un sos rapid de pesto, in care optional puteti adauga si alte bunatati (parmesan, muguri de pin, etc).



 

Taguri: