Ingrediente
1 piept de rata
Sare, piper, ulei
Un catel de usturoi
50 ml vin
O cana supa
O lingura de unt
Mod de preparare
Pieptul se transeaza in doua portii (adica in cei doi lobi si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei.
Se incinge o tigaie nonaderenta pana aproape sa fumege, se adauga putin ulei de masline si se pune carnea sa se prajeasca (trebuie sa sfaraie foarte puternic).
Se prajeste pe fiecare parte cate 2-3 minute pana devine aurie, apoi se da la cuptor intre 5-si 10 minute, in functie de cat de in sange o vreti.
Se scoate pe o farfurie si se presara cu sare si piper si o lingura de unt.
Se lasa sa se odihneasca cel putin cat am lasat-o sa se gateasca.
Tigaia in care s-a prajit se stropeste cu vin si se lasa sa se evapore alcoolul, apoi se adauga o canuta mica cu supa si se lasa sa scada.
Sosul obtinut se toarna peste friptura la final.