Ingrediente 2 bucati piept de rata, 60 gr afine, 100 ml vin rosu, 25 gr zahar, 40 gr unt, 1 baton scortisoara, sare, piper
Mod de preparare Carnea se spala, se sterge cu un prosop de hartie, apoi se cresteaza pe partea cu grasime in forma unor patrate. Intr-o tigaie fara ulei se prajeste carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate in folie de aluminiu si se introduce in cuptor. In jiul ramas se pun afinele cu zaharul, se calesc, se sting cu vin rosu, se pune batonul de scortisoara si se reduce sosul. La final se condimenteaza si se alifieaza cu unt. Se serveste impreuna cu pieptul de rata.
Piure de alune Ingrediente 200 gr alune de padure, 100 gr ceapa, 80 gr ardei gras, 50 ml coniac, 30 gr zahar, cimbru proaspat, 30 gr unt, 20 ml ulei de masline, sare
Mod de preparare Se
curata ceapa si ardeiul, se spala, se toaca marunt. Intr-o tigaie se calesc ceapa si ardeiul cu ulei de masline si unt, se pune zaharul, alunele de padure zdrobite si apoi prajite, se stinge cu coniac. Se lasa sa fiarba 2-3 minute dupa care se asezoneaza cu ramuri de cimbru proaspat si sare. Toata compozitia se paseaza la blender.