Pierderea unui câine poate fi la fel de dureroasă ca pierderea unei persoane dragi

Author: Bianca Vidoi
Pierderea unui câine poate fi la fel de dureroasă ca pierderea unei persoane dragi
Sursa: Unsplash

Toate persoanele ce au avut vreodată un câine cunoaște foarte bine suferința de a îl pierde sau de a îl vedea rănit.

Câinele a ajuns să fie mai mult decât un simplu animal de companie, acesta a devenit un membru al familiei, iar pierderea acestuia poate fi la fel de dureroasă ca pierderea unei persoane dragi.

Citește și: Povestea emoționantă a Shakirei, o cățelușă salvată dintr-o peșteră din Mexic

Cercetătorii au descoperit că pierderea unui câine poate fi la fel de dureroasă ca pierderea unei persoane dragi

Legătura dintre câini și oameni poate fi una foarte puternică, iar pierderea acestuia ne poate aduce o suferință complexă, asemănată adesea cu durerea pe care o simțim atunci când pierdem o persoană dragă. Cercetătorii au arătat că suferința pierderii animalului de companie este una extrem de puternică și complexă, pe care nu toate persoanele o pot înțelege.

Potrivit cercetării, legăturile și conexiunile pe care le formăm cu animalele noastre de companie sunt foarte comparabile cu legăturile pe care le formăm cu oamenii deoarece corpul nostru produce aceiași hormoni atunci când ne

legăm cu câinii și oamenii. Acesta este un motiv pentru care animalele de companie se simt adesea ca un membru al familiei. 

Perioada de doliu pe care o avem în cazul în care pierdem o persoană dragă poate fi exprimată diferit față de cea pe care o avem în momentul în care ne pierdem câinele. În momentul în care pierdem o persoană dragă avem o înmormântare, putem apela la prieteni și familie, putem refuza diferite evenimente din cauza doliului, însă în momentul în care pierdem animalul de companie trebuie să trecem mergem mai departe cu viața noastră cât

mai repede posibil, o durere mai mare poate avea altfel repercusiuni sociale negative.  

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Momentul în care ne pierdem cel mai bun prieten ne face să realizăm că pierdem și toate sentimentele pe care acesta ni le oferea, prezența lor, dar și compania pe care ne-o ofereau în, majoritatea timpului, relatează powerofpositivity.com

Citește și: Rase de Câini: Labradore Retriever- Prieteni Devotați și Companioni Iubitori

Care sunt cele mai populare animale de companie?

Relația dintre animale și oameni s-au schimbat de-a lungul anilor, acestea au fost folosite pentru vânătoare, însă timpul trecând, animalele au ajuns să trăiască alături de oameni și să fie considerate membrii ai familiei.

Câinii sunt cele mai populare animale de companie deoarece sunt inteligenți și pot fi dresați mult mai ușor față de alte animale. 

Cea mai populară rasă de câine pe care oamenii o aleg pentru cel mai bun prieten este labradorul, care este considerat câine de vânătoare, inteligent și cu un temperament admirabil. Pisicile sunt aflate pe al doilea loc în topul popularității, iar acestea sunt mai apreciate deoarece nu au nevoie de foarte multă mișcare, iar hrana pe care acestea o consumă este mai ieftină.

Peștii sunt următorii pe listă, iar aceștia sunt aleși adesea de persoanele ce își doresc un animal de companie ce nu le deranjează căminul foarte mult. Cea mai populară specie de pește ce se află adesea în acvariile oamenilor este peștișorul auriu. Perușii nu lipsesc de pe această listă, aceștia se adaptează foarte bine în colivie și se înmulțesc adesea în astfel de locuri limitate, relatează efamilia.ro

Citește și: Rase de Câini: Despre Golden Retriever- Caracteristici și Atribute