Piftie de curcan
Cost estimativ: 50 lei pentru 8 persoane
Ingrediente
3 kg aripi de curcan
Sare, piper
2 capatani usturoi
2 plicuri de gelatina granulate
Legume de decor (morcovi, mazare, ardei gras)
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert intr-o oala mare si incapatoare.
Cand a ajuns la fierbere, se aduna spuma cu atentie si se continua fierberea la foc foarte mic, timp de 2-3 ore (optional, in ultimele 20 minute de fierbere se pot adauga
si legume).
Cand carnea a fiert si se desprinde usor de pe os, se curata de oase si se aseaza in vase, intrepatrunsa cu legume.
In zeama se adauga usturoi pisat si piper. Dupa cateva minute, se adauga gelatina (inmuiata in prealabil in putina apa rece), amestecand continuu cu telul. Se strecoara si se toarna peste carne.
Se da la rece cel putin 7-8 ore, apoi se serveste cu hrean si otet.
Ingrediente
3 kg aripi de curcan
Sare, piper
2 capatani usturoi
2 plicuri de gelatina granulate
Legume de decor (morcovi, mazare, ardei gras)
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert intr-o oala mare si incapatoare.
Cand a ajuns la fierbere, se aduna spuma cu atentie si se continua fierberea la foc foarte mic, timp de 2-3 ore (optional, in ultimele 20 minute de fierbere se pot adauga si legume).
Cand carnea a fiert si se desprinde usor de pe os, se curata de oase si se aseaza in vase, intrepatrunsa cu legume.
In zeama se adauga usturoi pisat si piper.
Dupa cateva minute, se adauga gelatina (inmuiata in prealabil in putina apa rece), amestecand continuu cu telul.
Se strecoara si se toarna peste carne.
Se da la rece cel putin 7-8 ore, apoi se serveste cu hrean si otet.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”