Un avion din Chișinău a trebuit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Henri Coandă. Ce s-a întâmplat

Author: Diana Ghita
Actualizat: 25 iul 2023, 15:51

Un avion care zbura dinspre Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă

Sursa: freepik.com

În seara de 24 iulie, s-a produs panică la bordul unui avion care circula de la Chișinău, înspre Germania. Piloții acestuia au fost anunțați precum că avionul trebuie redirecționat urgent pe Aeroportul Otopeni.

Cauza aterizării forțate a constat în faptul că, nu la mult timp de la decolare, s-a detectat o defecțiune tehnică a aeronavei.

Citește și: Activități prilejuite de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene 2023

Despre ce fel de defecțiune a fost vorba

Potrivit observatornews.ro, pasagerii s-au aflat în afara oricărui pericol. Defecțiunea a fost reprezentată de faptul că presurizarea nu funcționa în parametri normali.

În consecință, avionul a fost trimis la București, deoarece Aeroportul Otopeni dispunea de mijloacele necesare reparării acestei defecțiuni.

Aparatul de zbor este deținut de o companie aeriană din Republica Moldova. Acesta a fost achiziționat în leasing din Iordania.

Citește și: Mai multe avioane rusești au fost interceptate de către piloții români. NATO avertizează Rusia

Recent, o altă aeronavă a aterizat de urgență la Otopeni

Respectivul avion nu a fost singurul care a aterizat forțat la Otopeni, în perioada recentă. Acum o săptămână, o aeronavă Airbus 321neo a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Aceasta era deținută de compania Pegasus Airlines și zbura pe ruta Istanbul – Dusseldorf.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Zborul a fost deviat pe Aeroportul Otopeni deoarece autoritățile din Turcia au alertat personalul de la bord cu privire la faptul că s-ar fi aflat o bombă în avion.

Conform Serviciului Român de Informații, după ce piloții au redirecționat aeronava la București, Echipa de pirotehniști a SRI a demarat procedurile necesare. Aceștia au debarcat pasagerii și, ulterior, i-au percheziționat pe fiecare în parte și le-au controlat bagajele. Mai apoi, ei au fost duși într-o zonă de siguranță și a urmat controlul pirotehnic al aeronavei.

Însă, cu toate acestea, celelalte zboruri de pe aeroport nu au fost afectate în niciun fel, decolările și aterizările desfășurându-se în siguranță.

În cele din urmă, după anunțul SRI conform căruia avionul nu a fost pus în pericol de nicio bombă, aeronava a decolat spre destinația Bonn-Koln, Germania, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Citește și: Un pasager a decedat la bordul avionului. Pilotul a decis să forțeze aterizarea acestuia pe Henri Coandă

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.