Pilotul avionului MiG-21 LanceR a fost găsit mort. Căpitanul Costinel Iosif Niţă avea 31 de ani și era căsătorit

Author: Oana Iosif
Actualizat: 03 mar 2022, 12:09

Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR

Sursa: www.facebook.com/mapn.ro

Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbușit mierucuri seara, în județul Constanța a fost găsit decedat. Foțele Aeriene și parchetul militar au anunțat faptul că vo face cercetări în privința celor două accidente.

Avionul de tip MiG-21 LanceR   a dispărut de pe radar, mierucuri seara, în jurul orei 20:03, după ce la ora 20:00, se pierduse legătura radio cu turnul de control.

În căutarea aeronavei a plecat un elicopter militar care s-a prăbușit. În elicopter se aflau 7 militari. Ministerul Apărării a confirmat faptul ca toate cele șapte persoane au murit în tegicul accident.

Citeste si: "Putin este dependent de steroizi!" Declarația pentru BBC despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin

Cine este pilotului avionului MiG-21 LanceR 

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că pilotul decedat avea peste 570 de ore de zbor, din care 420 pe pe MiG-21 LanceR.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

“Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanţa continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”
,
a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Citeste si: ULTIMA ORA! Un mig românesc s-a prăbușit. Și elicopterul care a plecat în căutarea lui s-a prăbușit în flăcări. Avionul MIG nu a fost găsit

Sursa citată menţionează că aeronava prăbuşită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formaţie de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Citeste si: Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma