Pipote si inimi in sos delicios

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:04

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg pipote si inimi pui
O ceapa tocata marunt
O foaie de dafin
2-3 catei de usturoi
Sare, piper
O lingura de ulei de masline
300 ml bere
50 ml smantana dulce

Pentru piure:
1 kg cartofi
1 lingura sare
50 g branza veche rasa
1 lingura unt


Mod de preparare

Pipotele si inimile se spala, se curata si se calesc intr-o craticioara pana prind putina culoare.
Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in aceeasi cratita intr-o lingura de ulei de masline impreuna cu usturoiul zdrobit, dafinul, un praf de sare si piper.
Cand ceapa s-a calit (dar nu s-a colorat) se adauga din nou pipotele si inimile si se mai lasa 1 minut pe foc impreuna.
Se stinge totul cu un pahar de bere pe care il adaugam treptat si lasam sa se evapore alcoolul.

Se lasa sa scada totul iar la sfarsit se finiseaza cu putina smantana lichida.
Se mai lasa pe foc un minut sa se inchege tot sosul si sa se reduca putin smantana si se serveste.

Se serveste cu un piure care se face astfel:
Cartofii se curata si se pun la fiert impreuna cu o lingura de sare, iar atunci cand sunt patrunsi se amesteca cu untul si se zdrobesc bine pana ajung la consistenta unui piure fin.
Se adauga branza rasa si serveste cald.


 

Taguri: