Ingrediente
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
Zeama de la o jumatate de lamaie mica
Coaja de la o jumatate de lamaie
1lingurita esenta de rom
1 lingurita extract de vanilie
Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Bateti albusurile impreuna cu zeama de lamaie pana se fac spuma, apoi adaugati zaharul si continuati sa bateti pana se intaresc ca pentru o bezea si devin lucioase.
Adaugati galbenusurile batute putin, coaja de lamaie, aromele si faina, amestecand usor sa pastram textura pufoasa.
Pe o tava de copt tapetata cu hartie sau unsa cu ulei si presarata cu faina, turnati cu un con de hartie de copt sau cu o punga de patiserie (sau chiar o punga tare din comert taiata la un colt) bastonase de aluat de 1 cm pe 10 cm lungime
Dati la cuptorul incins la 160°C, timp de 15-20 minute, apoi presarati-le cu zahar pudra si serviti cand se racesc complet.