Pisica neagră chiar aduce ghinion? 10 cele mai cunoscute superstiții. Ce înseamnă de fapt dacă o ai în casă

Autor: Bianca Vidoi

Pisica neagră chiar aduce ghinion

Sursa: Unsplash

Există nenumărate superstiții care înconjoară pisicile, în special pe cele negre, ce se crede că atrag ghinionul.

Superstițiile din România fac adesea referire la pisici, în special la pisicile negre, ce sunt considerate malefice din cauza culorii pe care o au. Culoarea neagră este echivalentul energiilor negative, a ghinionului și necazurilor, iar pisicile negre sunt adesea evitate de către oameni din teama de a nu atrage ghinionul în viața lor. Iată care sunt cele mai populare superstiții despre pisici.

Superstiții populare despre pisici 

Cea mai cunoscută superstiție legată de pisicile negre este cea ce ne spune că dacă o pisică neagră ne taie calea, atunci vom avea parte de ghinion, însă în jurul pisicilor s-au construit nenumărate superstiții de care oamenii ți cont. Se crede că dacă lovim o pisică, atunci vom avea reumatism, iar dacă vom îneca o pisică, diavolul va pune stăpânire asupra noastră. 

Pisicile se uită adesea pe geam, iar deși pare o acțiune normală, aceasta are o superstiție în spate, crezându-se că pisica atunci când se uită pe geam se uită de fapt după ploaie. În cazul în care vedem o pisică neagră după ce a trecut de miezul nopții, atunci ne așteaptă un mare ghinion, iar pentru a ne proteja trebuie să scuipăm peste umărul stâng sau să facem trei pași înapoi și să ne închinăm.

Citește și: De ce nu e bine să te uiți în oglindă noaptea. Ce arată o veche superstiție

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Care sunt problemele de sănătate cu care se confruntă fratele adoptiv al Claudiei Puican? "Ne-au spus să așteptăm până la vârsta de 18 ani!”

Atunci când pisicile își ascut gheruțele în covor, acestea prevestesc o vreme urâtă, cu vânt puternic, iar în momentul în care pisicile dorm cu lăbuțele sub ele, atunci vremea o să fie urâtă în perioada următoare. Este interzis să trecem cu o pisică în brațe peste o apă curgătoare sau stătătoare, deoarece astfel atragem ghinionul.

În țara noastră este cunoscut faptul că pisicile nu sunt lăsate în camerele în care se află persoane decedate, deoarece se crede că dacă pisicile trec peste răposat, acesta se va transforma în strigoi.

În tradiția românească se crede că pisicile nu vor sta într-o casă, deoarece acestea simt că o persoană va deceda acolo sau va păți ceva rău, potrivit avantaje.ro.

Pisica neagră aduce ghinion?

Deși în prezent pisicile negre sunt considerate aducătoare de ghinion, în Egiptul Antic acestea erau venerate. Ba mai mult, erau considerate zei, iar uciderea acestora aducea condamnarea la moarte.

În momentul în care creștinismul s-a extins în Europa, asocierea pisicii cu o divinitate a început să fie detestată de către Biserica Catolică, ce considerat pisica un simbol păgân.

Papa Grigore al IX-lea a trecut într-un document realizat în anul 1233 că pisicile fac referire la diavol, moment în care oamenii au început să asocieze pisicile cu spiritele necurate. În Evul Mediu, pisicile erau considerate animale de companie pentru vrăjitoare, în special pisicile negre, iar oamenii evitau ca acestea să stea în jurul casei lor sau chiar în interiorul acestora, potrivit evz.ro.