Pizza de casă: cum se face aluatul pufos, ce drojdie trebuie să folosești și ce să pui pe ea

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 25 mar 2021, 10:12

Pizza de casă se face repede și este foarte gustoasă, dacă știți câteva secrete. Iată ce drojdie trebuie să folosiți, ca să obțineți un blat pufos.

Dacă vreți să-i răsfățați pe cei dragi cu ceva bun de mâncare, dar care să fie preparat și foarte repede, încercați rețeta de pizza cu blat pufos. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați toate ingredientele și să lăsați aluatul la dospit.

Pizza de casă cu blat pufos

Pizza este, fără îndoială, una dintre mâncărurile cele mai îndrăgite în toată lumea. Dacă până acum nu ați încercat să faceți niciodată acasă acest preparat, nu este timpul pierdut.

Blatul o să vă iasă foarte pufos, dacă respectați această rețetă ușoară.

Veți avea nevoie de câteva ingrediente, pe care trebuie doar să le amestecați și apoi să așteptați ca aluatul să dospească. Marele avantaj este că, dacă veți face pizza de casă, veți putea să folosiți doar ingredientele care vă plac.

Ingrediente pentru blat:

  • 500 g de faina
  • 250 ml de apa calduta
  • un plic de drojdie uscată
  • o linguriță de zahăr
  • o linguriță de sare
  • 3 linguri de ulei de măsline

Ingrediente pentru pizza:

  • pastă de tomate
  • oregano uscat
  • salam uscat
  • șuncă presată
  • cârnăciori
  • un ardei roșu
  • ciuperci
  • roșii
  • o conservă de porumb
  • măsline
  • mozzarella rasă

Cum se prepară pizza de casă

Într-un castron, puneți făina cernută și amestecați-o cu drojdia uscată. Bineînțeles că puteți folosi și drojdie proaspătă, dar va trebui să folosiți 12 grame și să o dizolvați înainte în puțină apă călduță.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Separat, într-un alt castron, turnați apa călduță. Aveți grijă ca apa să nu fie fierbinte, pentru că riscați ca drojdia să nu se mai activeze. Puneți și sarea, zahărul, dar și uleiul de măsline.

Puteți folosi și ulei de floarea soarelui, dar trebuie să știți că cel de măsline îi va da un gust mai bun blatului de pizza.

Peste amestecul de apa și ulei începeți să puneți făină, puțin câte puțin, în timp ce amestecați cu o lingură de lemn.

Când vedeți că nu mai puteți amesteca așa, începeți să frământați.

Blatul de pizza se frământă direct în castron. Apoi, acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie și îl lăsați să dospească într-un loc călduț, pentru aproximativ 45 de minute.

Când aluatul și-a dublat volumul, îl scoateți din castron și în întindeți direct în tava în care veți prepara pizza.

Înainte, puneți în tavă hârtie de copt.

Blatul de pizza nu se întinde cu sucitorul de lemn, ci direct cu mâna!

Apoi ungeți blatul cu pastă de tomate, presărați oregano și puneți mozzarella rasă, din belșug. Începeți să așezați mezelurile, ardeiul gras, măslinele, ciupercile și roșiile.

La final, puneți din nou mozzarella rasă și băgați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Pizza de casă cu blat pufos va fi gata în aproximativ 20 de minute.