Pizza de post

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

O armonie de culoare si gust!

Ingrediente

Ardei gras 2 buc
Dovlecel 1 buc
Vanata 1 buc
Praz 1/2 buc
Branza tofu 200 g
Rosii 5 buc

Pentru blat:
Faina 600 g
Drojdie 7 g
Ulei 30 ml
Apa 300 ml
Sare
Zahar 5 g

Pentru sos de rosii:
Ceapa 1/2 buc
Ardei gras 1/2 buc
Usturoi 2 catei
Ulei masline 30 ml
Rosii decojite in bulion 500 ml
Busuioc
Sare, piper
Otet balsamic 5 ml


Mod
de preparare


Se prepara blatul.
Se dizolva drojdia in apa calduta cu un praf de sare si zahar.
Se pune faina intr-un castron, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia dizolvata, se lasa sa dospeasca 15 min.
Apoi se adauga ulei, restul de apa si se framanta pana se obtine un aluat, se lasa sa dospeasca 10 min.
Se intinde blatul, se pune intr-o tava si se adauga sosul de rosii pregatit la cald si apoi pasat.

Se pun legumele curatate, spalate si taiate felii.
Deasupra se pune branza tofu rasa.
Se introduce in cuptor 15 minute la 200 grade.


 

Taguri: