Pizza napoletana

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 06 oct 2020, 14:35

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane

 

Pizza napoletana
Cost estimative: 40 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
Pentru aluat:
Un pachet mic de drojdie uscata
300 ml apa calduta
O lingura de zahar
500 g faina
50 ml ulei de masline
Pentru topping:
Un catel de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper, boia, ulei de masline
300 ml suc de rosii
Oregano, busuioc uscat
O legatura busuioc proaspat
400 g mozarella
Mod
de preparare
Facem o maia din drojdie cu apa calduta si o lingura de zahar.
Intr-un castron punem faina si uleiul de masline, adaugam mixtura cu drojdie si framantam putin ca sa facem un aluat grosier.
Punem pe blatul de bucatarie presarat cu faina si framantam 10 minute, apoi lasam la crescut pana se dubleaza, intr-un loc caldut,  in jur de o ora.
Dupa ce a crescut, scoatem din nou si mai framantam un minut ca sa scoatem aerul in exces.
Impartim aluatul in patru si intindem cu un sucitor sub forma de blaturi de pizza.
Intindem un aluat, il punem intr-o tigaie cu maner de metal unsa cu putin ulei de masline si il punem pe foc pana incepe sa faca bule si incepe sa se coloreze in auriu. Dam la o parte si ungem cu sosul de rosii, busuioc proaspat si mozzarella.
Se da tigaia la cuptor pana cand devine auriu pe alocuri.
Sosul
Se toaca ardeiul si usturoiul marunt, se calesc in ulei de masline, se adauga boiaua, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Dupa cateva secunde, se stinge cu sucul de rosii si se da in clocot cateva minute.


Ingrediente


Pentru aluat:
Un pachet mic de drojdie uscata
300 ml apa calduta
O lingura de zahar
500 g faina 
50 ml ulei de masline

Pentru topping:
Un catel de usturoi
Un ardei iute
Sare, piper, boia, ulei de masline
300

ml suc de rosii
Oregano, busuioc uscat
O legatura busuioc proaspat
400 g mozarella


Mod de preparare


Facem o maia din drojdie cu apa calduta si o lingura de zahar.
Intr-un castron punem faina si uleiul de masline, adaugam mixtura cu drojdie si framantam putin ca sa facem un aluat grosier. Punem pe blatul de bucatarie presarat cu faina si framantam 10 minute, apoi lasam la crescut pana se dubleaza, intr-un loc caldut,  in jur de o ora.

Dupa ce a crescut, scoatem din nou si mai framantam un minut ca sa scoatem aerul in exces. Impartim aluatul in patru si intindem cu un sucitor sub forma de blaturi de pizza.Intindem un aluat, il punem intr-o tigaie cu maner de metal unsa cu putin ulei de masline si il punem pe foc pana incepe sa faca bule si incepe sa se coloreze in auriu.
Dam la o parte si ungem cu sosul de rosii, busuioc proaspat si mozzarella.Se
da tigaia la cuptor pana cand devine auriu pe alocuri.

Sosul 
Se toaca ardeiul si usturoiul marunt, se calesc in ulei de masline, se adauga boiaua, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Dupa cateva secunde, se stinge cu sucul de rosii si se da in clocot cateva minute.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri: