Ingrediente
Pentru aluat:
1 pachet mic de drojdie uscata
300 ml apa calduta
1 lingura de zahar
500 g faina
50 ml ulei de masline
Pentru topping:
O ceapa
2-3 catei usturoi
1borcan sau o cutie de rosii in bulion (400 g)
700 g carne tocata vita si oaie
Sare, piper, ulei
Condimente (boia, chimion)
Mod de preparare
Facem o maia din drojdie cu apa calduta si o lingura de zahar.
Intr-un castron punem faina si uleiul de masline, adaugam mixtura cu drojdie si framantam putin ca sa facem un aluat grosier.
Punem pe blatul de bucatarie presarat cu faina si framantam 10 minute, apoi lasam la crescut (pana se dubleaza, intr-un loc caldut) in jur de o ora. Dupa ce a crescut scoatem din nou si mai framantam un minut ca sa scoatem aerul in exces. Impartim aluatul in patru si intindem cu un sucitor sub forma de blaturi de pizza pe care le umplem cu umplutura de carne cu rosii.
Tocam ceapa si o calim in ulei de masline. Adaugam usturoiul sucul de rosii, adaugam sucul de rosii si gatim la foc mic pana se gateste integral.
Calim carnea separat, pana se patrunde putin, adaugam condimente (boia, chimon, piper, sare) si calim inca putin sa se fragezeasca carnea.
Amestecul cu suc de rosii se blendeaza si se amesteca cu cel de carne. Se intind apoi in strat subtire peste lipia de pizza si se da la cuptor pana se gateste lipia.
Se serveste cu mult patrunjel sau cu zeama de lamaie si ceapa verde.