Pizza (Varianta rapida in tigaie)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:04

Cost estimativ: 30 - 40 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

Pentru aluat:
1 pachet mic de drojdie uscata
300 ml apa calduta
1 lingura de zahar
500 g faina
50 ml ulei de masline

Pentru topping:
1 canuta de pulpa de rosii (original –pasata)
300 g mozzarella rasa
200 -300 g ciuperci
O mana de masline kalamatta
1 ceapa rosie mica
200 g salam italian
1 ardei gras
3-4 fire de busuioc
Ulei de masline


Mod de preparare

Facem o maia din drojdie
cu apa calduta si o lingura de zahar.
Intr-un castron punem faina si uleiul de masline, adaugam mixtura cu drojdie si framantam putin ca sa facem un aluat grosier.
Punem pe blatul de bucatarie presarat cu faina si framantam 10 minute, apoi lasam la crescut (pana se dubleaza- intr-un loc caldut) in jur de o ora, dupa ce a crescut scoatem din nou si mai framantam un minut ca sa scoatem aerul in exces.

Impartim aluatul in patru si intindem cu un sucitor sub forma de blaturi de pizza pe care le umplem cu ce vrem.

Iata propunerea mea:
Intindem un aluat, il punem intr-o tigaie cu maner de metal unsa cu putin ulei de masline si il punem pe foc pana incepe sa faca bule si incepe sa se coloreze in auriu. Dam la o parte si ungem cu pasta de tomate si punem umplutura.

Pentru umplutura radem mozzarella, tocam ceapa ciupercile si ardeiul julienne, scoatem samburii de la masline si pregatim salamul.
Punem pe blatul de pizza ingredientele de umplutura, stropim cu ulei de maline si dam la cuptor maxim 5 minute pe functia grill la 250°C sau la cuptorul normal la Gaz 5.
Presaram cu busuioc si ulei de masline si servim.
Aluatul ce nu il folosim il putem congela si il folosim cand avem nevoie cu conditia sa il scoatem cu o ora inainte de la congelator.



 

Taguri: