Plachie de crap

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 crap la 1- 1,5 kg
3 cepe
2 ardei grasi
1 lamaie
1 legatura patrunjel
1 cana suc de rosii sau 3-4 rosii proaspete
1 pahar de vin alb
1 mana de masline
Sare si piper
Ulei (de masline)
1 foaie de dafin


Mod de preparare


Curatati crapul de solzi, de mate si de branhii, taiati-l pe spate pentru a scoate jumatati de peste, apoi tatati bucati cat palma pentru a il da la cuptor.

Dati la cuptor timp de 20 minute la 180°C.
Intre timp pregatiti legumele astfel: taiati ceapa si ardeiul julienne, caliti putin, adaugati zeama de lamaie si cotoarele de la patrunjel tocate marunt, apoi adaugati sosul de rosii sau rosiile maruntite si turnati tot sosul peste peste. Adaugati si maslinele, stropiti din cand in cand cu vin si presarati cu sare si piper pentru a da gust.
Adaugati o foaie de dafin in tava de copt si lasati inca 20 minute.

Scoateti de la cuptor si presarati cu patrunjelul tocat marisor si zeama de lamaie.


 

Taguri: