Ingrediente
Pentru umplutura:
carne tocata amestec 1 kg
1 ceapa mare
1 morcov mare
1 pahar de vin (alb sau rosu dupa preferinte)
1 foaie de dafin
1 crenguta de cimbru
Sare si piper
1 pahar de supa sau de apa
1 lingurita de unt
Pentru capac:
5-6 cartofi
1 lingurita de sare
1 mana de branza veche
1 ou
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul si se calesc in o
Se adauga carnea si se calesc pana prinde putina culoare, se stinge cu vinul si se lasa sa se evapore alcoolul, se adauga apa si se lasa sa scada usor.
Se pune in tava de copt si se adauga piure-ul peste.
Capacul din piure se face astfel:
-se face un piure de cartofi si se amesteca cu branza veche si cu un ou crud;
-se aseaza compozitia peste tava de carne sub forma unui capac;
-se da la cuptorul