Placinta ciobanului

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 25 - 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru umplutura:
carne tocata amestec 1 kg
1 ceapa mare
1 morcov mare
1 pahar de vin (alb sau rosu dupa preferinte)
1 foaie de dafin
1 crenguta de cimbru
Sare si piper
1 pahar de supa sau de apa
1 lingurita de unt

Pentru capac:
5-6 cartofi
1 lingurita de sare
1 mana de branza veche
1 ou


Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul si se calesc in o
lingura de unt, se adauga dafinul si cimbrul si se calesc pana se inmoaie legumele.
Se adauga carnea si se calesc pana prinde putina culoare, se stinge cu vinul si se lasa sa se evapore alcoolul, se adauga apa si se lasa sa scada usor.
Se pune in tava de copt si se adauga piure-ul peste.

Capacul din piure se face astfel:
-se face un piure de cartofi si se amesteca cu branza veche si cu un ou crud;
-se aseaza compozitia peste tava de carne sub forma unui capac;
-se da la cuptorul
incins la 180°C timp de 25 minute pana devine aurie.

 

Taguri: