Pentru blat:
făină 400 gr, 2 ouă, 100 gr unt, 100 gr zahăr, zahăr vanilat, bicarbonat, sare
Pentru umplutură:
brânză de vaci 500 gr, 3 ouă, 150 gr zahăr, zmeură 50 gr, griş 25 gr, afine 80 gr, coacăze 80 gr, smântână 60 gr, esenţă de rom, esenţă de vanilie, coajă de lămâie, zahăr vanilat
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat moale pentru a se putea întinde în tavă.
Separat se pregăteşte umplutura din brânză de vaci, 2 ouă, zahăr, zahăr vanilat, griş, coajă de lămâie, afine, coacăze, zmeură şi esenţele de rom, vanilie, se amestecă până se obţine un amestec omogen.Într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu griş se întinde jumătate din aluat, apoi se pune compoziţia din brânză, iar deasupra se aşează cealaltă jumătate din aluat. Pentru a forma o crustă aspectuoasă se amestecă 2 linguri de smântână cu 1 ou şi se toarnă deasupra plăcintei, se înţeapă cu furculiţa pentru a nu prinde aer şi se introduce în cuptor timp de 60 de minute
la o temperatură de 150 grade.