Ingrediente
1 pachet foi de placinta
400 g telemea de vaca sau oaie
100 g cascaval
150 g smantana
1 praf nucsoara
100 ml lapte
8 oua+ 1 ou pentru uns placinta
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
Sare, piper
2 linguri de unt
Mod de preparare
Se marunteste branza si se amesteca cu cascavalul ras.
Se bat ouale si se amesteca cu laptele, smantana, sare, piper, un praf de nucsoara si verdeturile.
Se toaca verdeturile marunt si se amesteca in compozitia de oua.
Se amesteca compozitia de ou cu cea de branza si cascaval si asambleaza placinta.
Foile de placinta se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.
Intr-o tava unsa cu unt se intind jumatate din foi, ce se ung si ele cu unt topit.
Se toarna compozitia si se aseaza cealalta jumatate de foi.
Se unge placinta cu ou.
Se da la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute.