Ingrediente
Pentru umplutura:
1 kg carne tocata amestec
O ceapa mare
Un morcov mare
Un pahar de vin (alb sau rosu)
O foaie de dafin
O crenguta de cimbru
Sare si piper
Un pahar de supa
O lingurita de unt
Pentru crusta:
5-6 cartofi
O lingurita de sare
O mana de cascaval
Un ou
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul si se calesc intr-o lingura de unt.
Se adauga dafinul si cimbrul si se calesc pana se inmoaie legumele.
Se adauga carnea, se calestepana prinde culoare, se stinge cu vin si se lasa sa se evapore alcoolul.
Se adauga apa si se lasa sa scada usor.
Crusta din piure Se face un piure de cartofi si se amesteca cu celelalte ingrediente.
Se aseaza in tava, peste compozitia de carne, sub forma unui capac.
Se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 25 minute pana devine aurie.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii