Placinta cu ciuperci

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 08 oct 2020, 17:15

Cost estimativ:30 lei pentru 8 persoane

 

Placinta cu ciuperci
Cost estimativ:30 lei pentru 8 persoane
Ingrediente
Un pachet foi de placinta
50 g unt
3 cepe
Dafin, cimbru
Sare, piper, ulei de masline
1, 5 kg ciuperci
Un ou
O legatura de marar
Mod de preparare
Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga dafin, cimbru, apoi se adauga ciupercile tocate grosier.
Se caleste totul inca 10 minute, se scurge de excesul de zeama, se amesteca cu oul batut si marar proaspat tocat.
Foile se foile se impart in doua parti egale si se ung cu unt topit, una cate una.
Jumatate de foi se pun in tava, se intinde umplutura, apoi se acopera cu restul de foi.
Se unge cu putin ou deasupra si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute pana devine aurie.

Ingrediente

Un pachet foi de placinta
50 g unt
3 cepe
Dafin, cimbru
Sare, piper, ulei de masline
1, 5 kg ciuperci
Un ou
O legatura de marar


Mod de preparare

Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga dafin, cimbru, apoi se adauga ciupercile tocate grosier.


Se caleste totul inca 10 minute, se scurge de excesul de zeama, se amesteca cu oul batut si marar proaspat tocat.
Foile se foile se impart in doua parti egale si se ung cu unt topit, una cate una. 
Jumatate de foi se pun in tava, se intinde umplutura, apoi se acopera cu restul de foi.
Se unge cu putin ou deasupra si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30 minute pana devine aurie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Casa de Pensii a specificat care sunt perioadele asimilate la vechimea în muncă